22.4 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPoliția Națională Spaniolă a arestat 24 de persoane pentru introducerea ilegală de...

Poliția Națională Spaniolă a arestat 24 de persoane pentru introducerea ilegală de imigranți, droguri și bunuri furate

Ofițerii de la Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional), sprijiniți de Europol, au arestat un grup infracțional de 24 de persoane pentru introducerea ilegală de imigranți, droguri și bunuri furate.

Potrivit anchetei, rețeaua criminală făcea contrabandă cu migranți din Algeria în Spania, dar și fugari din Europa în Orientul Mijlociu. Aceștia au fost transportați în bărci înapoi în Algeria. De asemenea, rețeaua criminală a fost implicată în alte activități infracționale.

Membrii organizației s-au implicat în trafic de droguri, contrabandă cu tutun și trafic de documente. În prima zi de acțiune, anchetatorii au găsit un depozit care era folosit de suspecți. În cadrul acestuia au fost gasite articole furate care erau pregătite pentru a fi introduse ilegal în Algeria.

Poliția Spaniolă a arestat 24 de persoane

Polițiștii au percheziționat 9 locuințe și arestat 24 de persoane. Anchetatorii au demonstrat că rețeaua criminală a facilitat introducerea ilegală a 250 de migranți ilegali în Spania în 54 de incidente separate. Hawaladarii conectați la rețea au sponsorizat călătoriile ilegale ale migranților.

Potrivit comunicatului de presă, ofițerii au confiscat pe 14 decembrie 2021: 4 vehicule, 3,5 kg de pastile de ecstasy în valoare de 152 600 EUR, 56 de grame de fenciclidină, 710 cutii de tutun de contrabandă, bunuri furate, echipamente, documente și aproximativ 40 000 EUR în numerar.

Ofițerii de la Poliția Spaniolă au mai descoperit că liderul bandei și soția sa l-au folosit pe fiul lor de 9 ani drept curier de droguri.

Migranții au fost taxați cu 5 000 EUR pentru traversarea din Algeria către Almería, Spania și între 700 și 1 000 EUR din Spania în Franța. Europol a facilitat schimbul de informații și a oferit sprijin analitic. În ziua de acțiune, Europol a trimis un expert în Spania pentru a ajuta la verificarea încrucișată a informațiilor operaționale.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă