23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiAustralia va elimina camerele de supraveghere aduse din China

Australia va elimina camerele de supraveghere aduse din China

Guvernul din Australia va examina tehnologia de supraveghere folosită în birourile departamentului de apărare, a declarat joi ministrul Apărării Richard Marles, pe fondul unor rapoarte conform cărora camerele fabricate în China și instalate acolo prezintă un risc de securitate, potrivit Reuters.

Verificările au venit după ce Marea Britanie a cerut, în noiembrie, departamentelor guvernamentale să nu mai instaleze camere de supraveghere conectate în China în clădirile sensibile, invocând riscuri de securitate. Unele state din SUA au interzis vânzătorii și produsele mai multor companii de tehnologie chineză.

Australia va inspecta camerele de supraveghere aduse din China și dacă vor fi nereguli acestea vor fi îndepărtate

„ Aceasta este o problemă și… facem o evaluare a întregii tehnologii de supraveghere din cadrul apărării (departamentul) și, acolo unde se găsesc acele camere particulare, vor fi îndepărtate”, a declarat Marles pentru ABC Radio într-un interviu.

China sprijină Rusia prin opoziția la Statele Unite, Marea Britanie și Australia pentru dezvoltarea de rachete hipersonice

Deși mulți se întrebau cât mai stă China deoparte în conflictul dintre Rusia și Ucraina, iată că răspunsul a venit zilele acestea prin poziția acesteia la adresa mai multor state NATO sau partenere care au anunțat că vor dezvolta rachete hipersonice.
Statele Unite, Marea Britanie şi Australia au anunţat, marţi, că vor să dezvolte rachete hipersonice în cadrul parteneriatului de securitate AUKUS, însă Administraţia Chinei a avertizat că există riscul repetării unor conflicte precum cel dintre Rusia şi Ucraina.

Guvernul Boris Johnson a comunicat marţi seară, potrivit BBC News, că Marea Britanie, Statele Unite şi Australia vor lansa proiecte comune pentru dezvoltarea de rachete hipersonice. Proiectele se vor derula în cadrul parteneriatului de securitate AUKUS (Australia, Marea Britanie, SUA), lansat anul trecut şi contestat vehement de China.

Planul anunţat de Marea Britanie, SUA şi Australia este o reacţie la rachetele hipersonice dezvoltate de Rusia şi China, conform stiridiaspora.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă