-0.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalArmenia cere ajutorul UE pentru refugiații din Nagorno-Karabah, potrivit Italiei

Armenia cere ajutorul UE pentru refugiații din Nagorno-Karabah, potrivit Italiei

Armenia a cerut asistență Uniunii Europene pentru a o ajuta să facă față refugiaților care sosesc din Nagorno-Karabah de când Azerbaidjanul a preluat din nou controlul asupra regiunii săptămâna trecută, a declarat sâmbătă biroul premierului italian, notează Reuters.

Nagorno-Karabah este recunoscut la nivel internațional ca parte a Azerbaidjanului, dar este populat în principal de creștini armeni care au înființat autointitulata Republică Artsakh în urmă cu trei decenii, după un conflict etnic sângeros în urma prăbușirii Uniunii Sovietice.

Peste 100.000 de refugiați au sosit în Armenia de când Azerbaidjanul a lansat o operațiune militară pentru a recăpăta controlul asupra Nagorno-Karabah, a declarat vineri seara șeful Agenției ONU pentru refugiați (UNHCR).

Armenia a cerut UE adăposturi temporare și materiale medicale, a precizat biroul premierului italian într-un comunicat, adăugând că Roma lucrează pentru a stabili pacea în regiune.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă