17.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiApple va lansa funcția "Tap to pay"

Apple va lansa funcția “Tap to pay”

Apple a anunțat că va lansa o nouă funcție, Tap to Pay pentru iPhone, care le permite oamenilor să cumpere bunuri de la comercianții din SUA, atingând telefoanele între ele. Funcționează și cu carduri de credit contactless, scrie CNBC.

Anunțul transformă efectiv iPhone-urile în terminale de punct de vânzare fără hardware suplimentar.

Apple a spus că Stripe va fi primul operator de plăți care va oferi serviciul și că va fi integrat în produsul de la punctul de vânzare al Shopify.

Serviciul, limitat în prezent la SUA, va folosi cipul NFC al iPhone-ului și va accepta, de asemenea, Apple Pay, Visa, American Express, Mastercard și Discover.

Tap to Pay este cea mai recentă inovație în domeniul serviciilor financiare a companiei Big Tech. În prezent, operează Apple Pay, un serviciu de plată fără contact, Apple Pay Cash, un serviciu de plăți peer-to-peer și Apple Card, un card de credit orientat spre aplicații pentru iPhone, operat împreună cu Goldman Sachs.

Apple a raportat venituri din servicii în valoare de 68,43 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2021, care s-a încheiat în septembrie. Apple Pay și Apple Card sunt componente ale segmentului său de servicii.

Apple a declarat că funcția va fi accesată prin intermediul aplicațiilor de la terți, care vor fi lansate în cursul acestui an. Alte companii de plăți și dezvoltatori de aplicații vor putea dezvolta aplicații care să acceseze funcția “tap-to-pay” într-o versiune viitoare a iOS, sistemul de operare al iPhone.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Elefantul PSDNL s-a întos brusc în magazinul cu democrația de porțelan și a făcut țăndări Constituția

Ilustrație: Marian Avramescu Elefantul PSDNL a intrat în democrația românească de porțelan și s-a întors brusc, făcând cioburi constituția, dar lăsând mult loc pentru...

TAS, verdict final în cazul suspendării primite de Comitetul Olimpic Rus

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a menținut suspendarea dictată Comitetului Olimpic Rus (ROC) de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), argumentând că...

Salteaua ortopedică – tu știi ce proprietăți și beneficii are? 

De câte ori ți s-a întâmplat să te trezești dimineața apatic, lipsit de energie, ba chiar mai obosit decât erai înainte de somn? Pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă