32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiApple introduce aplicația de magazin de Jocuri Video a Epic Games în...

Apple introduce aplicația de magazin de Jocuri Video a Epic Games în Europa

Utilizatorii Apple, din Europa, vor avea disponibilă aplicația de magazin de jocuri video a Epic Games.

Companiile de tehnologie Apple și Epic Games au avut o dispută de lungă durată. În trecut, dezvoltatorii de aplicații și a autorităților de reglementare antitrust au criticat strictețea prin care Apple controla aplicații iOS și permisiunile altor aplicații în cadrul sistemului lor.

Înainte ca Apple să anunțe aprobarea, Epic a povestit că producătorul de iPhone a respins de două ori documentele pe care editorul de jocuri video le-a prezentat pentru lansarea Magazinului Epic Games. Motivul ar fi că designul anumitor butoane şi etichete era foarte asemănător cu cel folosit de App Store. În 2020, Epic Games a acuzat Apple de încălcarea regulilor antitrust din SUA pentru impunerea unor comisioane de până la 30% pentru plățile în aplicație pe dispozitivele iOS.

În declarațiile anterioare, Epic a criticat Apple pentru respingerea inițială a aplicației sale, descriind-o ca fiind „arbitrară, obstructivă și în contradicție cu Actul Piețelor Digitale (DMA)”, aceste opinii au fost împărtășite Comisiei Europene. Aceasta a demarat o investigație asupra practicilor de verificare și revizuire ale Apple pentru validarea aplicațiilor și magazinelor alternative de aplicații. Dar nu a comentat situația.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttp://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă