21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeȘtirile zileiAndronescu, despre olimpicul decedat: Este un moment greu, care ne afectează

Andronescu, despre olimpicul decedat: Este un moment greu, care ne afectează

Prezentă la premierea elevilor care au obţinut cele mai bune rezultate în concurs, ministrul Educaţiei şi-a stăpânit cu greu emoţia atunci când a fost rugată să comenteze incidentul petrecut cu elevul din Galaţi.

“E un moment greu, fără îndoială, care ne afectează. Nu are cum să nu ne afecteze, dar cum spuneam şi aici (la premierea elevilor olimpici – n.r.), viaţa merge mai departe. Trebuie să ne bucurăm că cei din sală sunt nişte copii minunaţi şi sigur trebuie să fim alături de ei, să-i susţinem”, a spus, cu lacrimi în ochi, ministrul Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă se va face o anchetă internă în acest caz, ministrul Educaţiei Naţionale a răspuns că lucrurile vor decurge aşa cum prevăd normele în asemenea situaţii.

“Nu cred că acum este momentul să vorbim despre asta. Sigur, lucrurile vor curge normal, ca în orice asemenea eveniment, dacă normal se numeşte un asemenea eveniment”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

Elevii care au participat la Olimpiada Naţională de Matematică, clasele V-VI, au fost premiaţi joi la Deva, festivitatea fiind precedată de un moment de reculegere în memoria elevului din Galaţi care a decedat în Spitalul Judeţean din Timişoara.

Copilul a căzut, miercuri seara, de la etajul patru, pe o scară interioară a unui hotel din municipiul Hunedoara. Minorul a fost transportat la spitalul municipal din Hunedoara şi de aici la Spitalul Judeţean din Timişoara, cu traumatism cranian grav şi în stare de comă.

El urma să fie premiat cu medalie de bronz din partea Societăţii Române de Ştiinţe Matematice.

Cele mai citite

Mai mulți culegători de ciuperci, salvați din Parâng. Salvamontiștii au acționat în timp de COD ROȘU de vijelii

Un grup de persoane aflate la cules de ciuperci s-au rătăcit în zona Latoritei, salvamontiștii gorjeni aflați în serviciul de tura operativa din...

Avertizare ANM de vreme rea! Cod portocaliu și cod galben în 16 județe, până luni dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi...

Sebastian Burduja a transmis antreprenorului Duro Felguera și Romgaz să accelereze lucrările la noua termocentrală de la Iernut

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis antreprenorului Duro Felguera şi Romgaz a declarat după vizitarea Termocentralei Iernut, să accelereze lucrările la noua centrală termoelectrică...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies