25.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Ambasadorul din Belarus este convocat la sediul MAE. România îi va transmite un protest

Ambasadorul statului Belarus este convocat, luni, 24 mai 2021, la sediul Ministerului Afacerilor Externe al României, a anunțat, cu o zi înainte, un comunicat al MAE.

Procedura de convocare a ambasadorului din Belarus vine ca urmare a incidentului grav în care a fost implicat un avion civil care a fost obligat să aterizeze în Belarus.

În comunicatul de presă transmis la data de 23 mai 2021, MAE acuză „demersul inadmisibil al autorităţilor belaruse care au forţat aterizarea la Minsk a unui avion de pasageri, care zbura pe ruta Atena-Vilnius, şi îl condamnă cu fermitate”.

„MAE consideră incidentul ca fiind unul deosebit de grav şi, prin intermediul Ambasadei României la Minsk a transmis, autorităţilor belaruse, după forţarea aterizării la Minsk, necesitatea ca toţi pasagerii avionului să îşi continue imediat şi în siguranţă călătoria. Totodată, MAE îşi exprimă îngrijorarea cu privire la arestarea, în urma forţării aterizării aeronavei la Minsk, a unui jurnalist belarus aflat la bordul avionului. De asemenea, MAE susţine necesitatea demarării de urgenţă a unei investigaţii internaţionale independente care să determine circumstanţele exacte în care acest incident grav s-a produs”, anunță comunicatul MAE.

Toate aceste elemente vor fi transmise direct ambasadorului belarus la Bucureşti, care este convocat la sediul MAE, din dispoziţia român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă