17.8 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăPoliticăAlin Nica s-a dat în ringhișpil la Festivalul Lubeniței de la Gottlob

Alin Nica s-a dat în ringhișpil la Festivalul Lubeniței de la Gottlob

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost prezent la Festivalul Lubeniței de la Gottlob, prilejuit  de celebrarea a 250 de ani de atestare documentară a comunei. Gotlob a fost construit în totalitate de coloniștii germani, veniți la sfârșitul secolului XVIII. În germană, înseamnă “Laudă lui Dumnezeu.”

Presa locală a sesizat că președintele PNL a fost însoțit de fiul său. S-au dat amândoi în ringhișpil, cum se spune în Banat caruselului.

“Localitatea se află la mai puțin de-o oră distanță de Timișoara, așa că vă invit să bucurați de această sărbătoare unică în județul nostru. Pentru mine, participarea a fost o experiență foarte plăcută, în special datorită oamenilor minunați pe care i-am întâlnit,” a scris Alin Nica pe pagina sa de facebook.

Duminică, 14 august, atmosfera s fost întreținută de rapsozii Elena Gheorghe, Nicoleta Novac, Nicu Novac și Cornel Brici.

Luni, 15 august, Teo Band și DJ Dorin au bucurat tinerii.

citește și: Dați sportului 2% din PIB!

Nemții au părăsit satul

Parada majoretelor a fost, de asemenea, inclusă în programul Festivalului Lubenițelor.

În cele două zile ale manifestării, localnicii și vizitatorii au avut ocazia să vizioneze filme la Cinema Gottlob.

Gottlobul este atestat de circa 250 de ani. Satul a fost construit din temelii între 1770 și 1773, cu 203 case construite pentru coloniștii germani. Parohia catolică a fost și ea întemeiată la 1773. Până în 1940 populația Gottlobului a fost compusă într-o majoritate covârșitoare din etnici germani. După ce de-al doilea război mondial, numărul lor a scăzut dramatic, de la circa 90% la mai puțin de 10% în 1992 și cu o scădere ulterioară în anii ’90. Între 1951-1956, din Gottlob au fost deportate în Bărăgan 310 persoane, potrivit datelor locale.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Un fost prefect al Capitalei sare la gâtul lui Ciucu după comparația deplasată a edilului Sectorului 6

Fostul prefect al Capitalei, Sever Stana, reacționează după ce primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a făcut recent o comparație între spitalul construit de Asociația...

UE cere eliminarea pensiilor speciale. Dar foștii europarlamentari au și ei asemenea privilegii

Comisia Europeană a avertizat România că UE cere eliminarea pensiilor speciale drept o condiție pentru a aloca banii din PNRR, iar Senatul României trebuie...

Fiica Regelui Mihai, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, împlinește 74 de ani

Fiica Regelui Mihai, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, își sărbătorește, la data de 26 martie, ziua de naștere. Fiica Regelui Mihai, ultimul suveran al...
Ultima oră
Pe aceeași temă