24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăPoliticăAlin Nica s-a dat în ringhișpil la Festivalul Lubeniței de la Gottlob

Alin Nica s-a dat în ringhișpil la Festivalul Lubeniței de la Gottlob

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost prezent la Festivalul Lubeniței de la Gottlob, prilejuit  de celebrarea a 250 de ani de atestare documentară a comunei. Gotlob a fost construit în totalitate de coloniștii germani, veniți la sfârșitul secolului XVIII. În germană, înseamnă “Laudă lui Dumnezeu.”

Presa locală a sesizat că președintele PNL a fost însoțit de fiul său. S-au dat amândoi în ringhișpil, cum se spune în Banat caruselului.

“Localitatea se află la mai puțin de-o oră distanță de Timișoara, așa că vă invit să bucurați de această sărbătoare unică în județul nostru. Pentru mine, participarea a fost o experiență foarte plăcută, în special datorită oamenilor minunați pe care i-am întâlnit,” a scris Alin Nica pe pagina sa de facebook.

Duminică, 14 august, atmosfera s fost întreținută de rapsozii Elena Gheorghe, Nicoleta Novac, Nicu Novac și Cornel Brici.

Luni, 15 august, Teo Band și DJ Dorin au bucurat tinerii.

citește și: Dați sportului 2% din PIB!

Nemții au părăsit satul

Parada majoretelor a fost, de asemenea, inclusă în programul Festivalului Lubenițelor.

În cele două zile ale manifestării, localnicii și vizitatorii au avut ocazia să vizioneze filme la Cinema Gottlob.

Gottlobul este atestat de circa 250 de ani. Satul a fost construit din temelii între 1770 și 1773, cu 203 case construite pentru coloniștii germani. Parohia catolică a fost și ea întemeiată la 1773. Până în 1940 populația Gottlobului a fost compusă într-o majoritate covârșitoare din etnici germani. După ce de-al doilea război mondial, numărul lor a scăzut dramatic, de la circa 90% la mai puțin de 10% în 1992 și cu o scădere ulterioară în anii ’90. Între 1951-1956, din Gottlob au fost deportate în Bărăgan 310 persoane, potrivit datelor locale.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...
Ultima oră
Pe aceeași temă