20.1 C
București
marți, 10 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiAglomerație la frontierele Bulgariei. Avertismentul MAE pentru români

Aglomerație la frontierele Bulgariei. Avertismentul MAE pentru români

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) informează românii care intenţionează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze acest teritoriu către Grecia sau Turcia că, de joi până duminică, 18 august, este posibil să fie înregistraţi timpi crescuţi de aşteptare la trecerea prin punctele bulgare de frontieră, în special la trecerea podului Giurgiu-Ruse.

În acest context, MAE recomandă folosirea tuturor punctelor bulgare de frontieră deschise traficului internaţional, după cum urmează:
la frontiera româno-bulgară: Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin, Negru Vodă-Kardam, Vama Veche-Durankulak, Lipniţa-Kainardja şi Dobromir-Krushari (ultimele două puncte cu orar de funcţionare 08,00 – 20,00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Ostrov-Silitra, Turnu Măgurele-Nikopol (ferry – cu program de funcţionare 08,30 – 19,30; Zimnicea-Svishtov (ferry – cu program de funcţionare 08,30 – 19,00) şi Bechet-Oryahovo (ferry – cu program de funcţionare 05,00 – 24,00);
la frontiera bulgaro-elenă: Kulata-Promachonas; Makaza-Nimfea (masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t); Ilinden-Exohi (traseu ocolitor pentru PCTF Kulata, ruta spre Kavala); Kapitan Petko Voivoda-Ormenion (ruta spre Alexandropolis); Zlatograd-Termes şi Ivaylovgrad-Kiprinos (ultimele două puncte doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t).

În cazul tranzitării punctului de frontieră Kulata, MAE recomandă turiştilor români să nu folosească trasee secundare sau rute ocolitoare pentru a evita coloanele de mașini aflate în aşteptare pe autostrada A3 – Struma pe sensul de ieşire din Bulgaria către Grecia.

la frontiera bulgaro-turcă: Kapitan Andreevo-Kapikule; Lesovo-Hamzabeyli; Malko Târnovo-Derekoy (ultimul punct prezintă o infrastructură existentă redusă şi înregistrează în mod constant timpi foarte mari de aşteptare).

Cum poți cunoaște timpii de așteptare la graniță


Şoferii care vor să vadă timpul estimativ de aşteptare la fiecare punct de trecere a frontierei pot consulta aplicaţia Trafic Online de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, unde se afişează timpul mediu de aşteptare şi modul de funcţionare. Nivelul aglomeraţiei este marcat printr-un cod de culori: verde – echivalent cu un timp de aşteptare de 0-29 de minute, galben – 30-59 de minute, roşu – peste 59 de minute, iar albastru – trafic suspendat temporar.

Românii care revin în România duminică, 18 august, şi aleg să intre în ţară pe la Giurgiu-Ruse li se recomandă să ia în calcul posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod, în contextul lucrărilor la pod. MAE reaminteşte că, începând cu 5 iulie, taxa de pod poate fi plătită şi online numai pentru autovehiculele cu capacitate de transport de persoane de până la 8+1. Taxa de pod poate fi în continuare plătită cu cardul bancar sau în numerar, respectiv 2 euro sau 4 leva.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Grupa C2 a Ligii Națiunilor: România-Lituania 3-1

Naţionala de fotbal a României a învins cu emoţii selecţionata Lituaniei, cu scorul de 3-1 (1-1), luni seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă