9.3 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiAeronave ale Forțelor Aeriene Române au transportat ajutoare către Armenia

Aeronave ale Forțelor Aeriene Române au transportat ajutoare către Armenia

Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române, un C-130 Hercules şi un AN-26, au decolat, sâmbătă, de pe Baza 90 Transport Aerian, cu destinaţia Erevan, Armenia, pentru a transporta prima tranşă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistenţă internaţională cu titlu gratuit către această ţară, pentru sprijinirea populaţiei civile afectate de conflictul din regiune, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN), potrivit agerpres.ro.

Forţele Aeriene Române au planificat realizarea a şase curse pe această rută, în care vor fi transportate bunuri, constând în alimente neperisabile şi articole de cazarmament, cu o masă totală de aproximativ 9000 kg, asigurate din rezervele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS), precizează comunicatul MApN.

“Misiunile de transport se execută în baza Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de urgenţă nr. 35 din 2023”, se mai afirmă în comunicatul menţionat.

Uniunea Europeană îşi va dubla sprijinul umanitar pentru Armenia până la 10,4 milioane de euro, a anunţat, joi, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Armenia cere ajutorul UE pentru refugiații din Nagorno-Karabah, potrivit Italiei

Armenia a cerut asistență Uniunii Europene pentru a o ajuta să facă față refugiaților care sosesc din Nagorno-Karabah de când Azerbaidjanul a preluat din nou controlul asupra regiunii săptămâna trecută, a declarat sâmbătă biroul premierului italian, notează Reuters.

Nagorno-Karabah este recunoscut la nivel internațional ca parte a Azerbaidjanului, dar este populat în principal de creștini armeni care au înființat autointitulata Republică Artsakh în urmă cu trei decenii, după un conflict etnic sângeros în urma prăbușirii Uniunii Sovietice.

Peste 100.000 de refugiați au sosit în Armenia de când Azerbaidjanul a lansat o operațiune militară pentru a recăpăta controlul asupra Nagorno-Karabah, a declarat vineri seara șeful Agenției ONU pentru refugiați (UNHCR).

Armenia a cerut UE adăposturi temporare și materiale medicale, a precizat biroul premierului italian într-un comunicat, adăugând că Roma lucrează pentru a stabili pacea în regiune.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Comasarea alegerilor, noul dans al pinguinilor politici pe ritmul piloților orbi

Comasarea alegerilor a devenit un joc de alba-neagra pe care-l practică, cu succes, de câteva luni, PSD și PNL. Întâlniri peste întâlniri, discuți...

Un matematician de geniu dă examenele în locul colegilor. Școala pierdută

„Nu m-au prins niciodată” Povestea unui student la Metalurgie, pasionat de matematică, care a ajuns să dea examene în locul colegilor pentru bani. A...

Deputatul PNL Sabin Sărmaş, exclus de pe grupurile interne de Whatsapp

Deputatul PNL Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, și-a permis să critice partidul, despre care a spus...
Ultima oră
Pe aceeași temă