15.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Adrian Severin și Iulian Capsali sunt amenințați cu moartea. Cerem intervenția Poliției Române

„Și dacă tot suntem aici, să înființăm și niște echipe ale morții (death squads) și să facem și niște liste cu cei care trebuie și să ne punem pe treabă… să scăpăm România de voi”.

Acest mesaj a fost postat pe pagina de Facebook a lui Adrian Severin, fost ministru de Externe al României. Persoana care a scris această amenințarea cu moartea are un cont de Facebook din care reiese că s-ar numi Sandu Cristian și că ar avea domiciliul în județul Cluj.

Mesajul amenințător scris de Sandu Cristian vine ca răspuns la o postare de pe Facebook a lui Adrian Severin, din data de 17 februarie 2019, în care acesta se declara de acord cu un punct de vedere exprimat, pe aceeași rețea de socializare, la data de 16 februarie 2019, de Iulian Capsali, directorul ziarului România Liberă.

Punctul de vedere exprimat de Iulian Capsali și acceptat de Adrian Severin, dar care a atras furia lui Sandu Cristian, conține referiri critice la DNA și la activitatea profesională a Laurei Codruța Kovesi, din perioada în care Kovesi era procuror șef al DNA.

Față de amenințarea cu moartea formulată de Sandu Cristian, Iulian Capsali i-a adresat lui Adrian Severin rugămintea de a-l bloca pe utilizatorul Sandu Cristian.

„Am blocat și șters. Argumentarea este inutilă. Am păstrat, după blocare, doar textul unui anume Sandu Cristian care mai sus vorbește de înființarea echipelor morții.
Nu poate fi șters. Acest text trebuie să ne amintească cu cine avem de a face. Orice slăbiciune a noastră înseamnă moarte. Și nu la moartea mea mă gândesc, căci aceasta oricum vine mai devreme sau mai târziu, ci la moartea întregii noastre națiuni. Ba chiar și la moartea rațiunii și a bunului simț.
Și mai constat un lucru. Cine împărtășeste ideile acestor criminali (deocamdată doar prin cuvânt, dar cuvânt care va ucide curând și materializat în faptă), chiar dacă folosește un limbaj civilizat, nu mai este acceptabil pentru dialog.
Asta este foarte trist. Ne împărțim în tabere adverse ireconciliabile care se vor lupta până când una va pieri. Sper să nu fie tabăra noastră”, îi răspunde Adrian Severin lui Iulian Capsali.

Directorul ziarului România Liberă a reacționat, la rândul lui, la data de 18 februarie 2019, prin următorul mesaj public:

„Neonazistul care a însăilat textul de mai jos este din jud. Cluj (o pepinieră extremistă) și l-a amenințat pe dl. Adrian Severin chiar pe pagina sa, implicit și pe mine, întrucât eram preluat. 
O societate îmbolnăvită de ură, unde un individ ca Sandu Cristian nu încalcă standardele Facebook și este tolerat – ca și Sandu Matei – de structurile globaliste ale Statului Paralel, ca elemente de presiune. Bune, la o adică, să facă treaba murdară în locul lor”.

În condițiile în care Sandu Cristian este cunoscut, în spațiul public, prin amenințările pe care le formulează, solicităm ca autoritățile statului român, în primul rând cele din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, să ia măsurile prevăzute de lege. 

Ultima oră
Pe aceeași temă