11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSocialAcumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei au fost dusse la spital. ISU Dolj anunță că astăzi au fost reluate acţiunile de căutare și de îndepărtare a elementelor de construcție, potrivit replicaonline.ro.

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seara la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei au fost duse la spital.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj anunță că azi au fost reluate acțiunile de căutare și de îndepărtare a elementelor de construcție.

“În acest moment s-a reluat misiunea de căutare – salvare și îndepărtare a elementelor de construcție. Presupunem că a fost o acumulare de gaze și s-a produs o explozie neurmată de incendiu. Cercetările sunt în curs de desfășurare, implicându-se toate organele abilitate”, a transmis ISU Dolj.

Explozia a avut loc miercuri seara la un bloc cu un etaj din Craiova. În urma evenimentului, etajul întâi s-a prăbușit parțial.

În urma deflagrației, patru persoane au fost afectate, dintre care o persoană găsită în stare de inconștiență, căreia i s-au aplicat manevre de resuscitare, dar care a fost declarată decedată. Femeia care şi-a pierdut viaţa locuia la etajul 1, deasupra garsonierei în care s-a produs explozia.

Celelalte trei persoane au fost transportate la spital cu diverse traumatisme pentru mai multe investigații medicale.

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil.

Potrivit ISU Dolj, la locul evenimentului au rămas, în cursul nopții, o autospecială cu apă și spumă din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Craiova pentru asigurarea măsurilor de asigurare a zonei, un echipaj IPJ Dolj și un echipaj IJJ Dolj.

Un etaj al unui bloc din Craiova s-a prăbușit parțial și zeci de persoane au fost evacuate în urma unei explozii

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, miercuri seara, la un bloc de locuinţe de tipul P+1 din municipiul Craiova, în urma căruia s-a prăbuşit o parte a etajului 1, iar trei persoane au fost afectate, dintre care una este inconştientă, potrivit agerpres.ro.

Potrivit ISU Dolj, aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil, iar pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului.

La faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere, două autospeciale de descarcerare, un container multirisc, o autospecială pentru transport victime multiple, o unitate de terapie intensivă mobilă, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând SAJ.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă