27.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeArt & DesignActiviștii de mediu aruncă cu supă pe tabloul "Floarea Soarelui" al lui...

Activiștii de mediu aruncă cu supă pe tabloul “Floarea Soarelui” al lui Van Gogh

Activiștii de mediu au aruncat cutii de conserve cu supă de roșii peste un tablou al lui Van Gogh cu floarea-soarelui de la National Gallery din Londra, scrie CNN.

Două persoane îmbrăcate cu tricouri Just Stop Oil deschid conservele și aruncă conținutul pe capodoperă înainte de a-și lipi mâinile de perete.

Poliția a declarat că două persoane au fost arestate.

Galeria a declarat că tabloul a fost acoperit de sticlă și, prin urmare, nu a fost deteriorat.

O declarație din partea sediului din Trafalgar Square, spune așa: “În această dimineață, la puțin după ora 11:00, două persoane au intrat în camera 43 a Galeriei Naționale. Cei doi păreau să se lipească de peretele vecin pe care se afla opera de artă ‘Floarea-soarelui’ (1888) a lui Van Gogh. De asemenea, au aruncat o substanță roșie – ceea ce pare a fi supă de roșii – peste tablou. Sala a fost evacuată și a fost chemată poliția. Rama a suferit unele daune minore, dar tabloul este nevătămat. Două persoane au fost arestate”.

Poliția a declarat: “Ofițerii au ajuns rapid la fața locului la National Gallery în această dimineață, după ce doi activiști de mediu au aruncat o substanță peste o pictură și apoi s-au lipit de un perete. Amândoi au fost arestați pentru daune penale și violare de domiciliu în formă agravată.”

În înregistrările video ale incidentului de vineri se vede cum un protestatar strigă: “Ce valorează mai mult? Arta sau viața? Merită mai mult decât mâncarea? Merită mai mult decât justiția? Sunteți mai preocupați de protecția unui tablou sau de protecția planetei și a oamenilor noștri?”.

De asemenea, se referea la criza costului vieții și la “milioanele de familii înfrigurate și înfometate” care “nu-și permit nici măcar să încălzească o conservă de supă”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Slovacia va avea un guvern de stânga condus de Robert Fico. El a promis în campania electorală că va stopa ajutorul pentru Ucraina

Partidul populist, de stânga, Smer SD, condus de fostul premier Robert Fico, a câștigat alegerile parlamentare care s-au desfășurat sâmbătă, 30 noiembrie 2023, în...

Comisia Națională pentruControlul Activităților Nucleare a autorizat centrala nucleară NuScale, cu reactoare mici

CNCAN a aprobat Documentul Bază de Autorizare (DBA) pentru centrala nuclearoelectrică NuScale-Nuclearelectrica cu reactoare modulare mici, cu o putere instalată brută de 462 MW...

George Simion, gonit de la Festivalul Micului de “AUR”

Liderul AUR a fost gonit de la festivalul micului de... aur! Un grup de tineri revoltați de prezența membrilor partidului extremist, în frunte...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies