31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalAcțiuni Europol împotriva antisemitismului. Discursuri de ură, eliminate din online

Acțiuni Europol împotriva antisemitismului. Discursuri de ură, eliminate din online

Europol a încheiat cu succes o „Referral Action Day” (Zi de Acțiune de Referință) destinată identificării și combaterii conținutului antisemit online, se arată într-un comunicat Europol.

Această operațiune coordonată, condusă de autoritățile din Elveția și Regatul Unit, a avut loc pe 27 iunie 2024. Operațiunea a implicat agenții de aplicare a legii din 18 țări, colaborând împreună cu Unitatea de Referință pe Internet a Uniunii Europene (EU IRU) din cadrul Europol și cu principalii furnizori de servicii online.

Europol ia atitudine față de antisemitism

Ziua de Acțiune de Referință a vizat o gamă largă de conținut antisemit, inclusiv discursuri de ură, negarea Holocaustului și glorificarea violenței împotriva comunității evreiești.

Obiectivul principal a fost eliminarea conținutului ilegal și asigurarea respectării regulamentelor europene privind discursul de ură și discriminarea pe platformele online.

În total, aproape 2.000 de elemente cu conținut antisemit au fost identificate și raportate de Europol și țările participante către furnizorii de servicii online pentru eliminare.

Acest conținut antisemit este de asemenea propagat de indivizi neafiliați pe diverse platforme online. Creșterea acestor discursuri de ură a fost declanșată de atacul din 7 octombrie al organizației teroriste Hamas împotriva Israelului și de răspunsul militar israelian ulterior.

Unitățile Naționale de Referință pe Internet și unitățile specializate de poliție din următoarele țări au participat la această Zi de Acțiune de Referință:

Albania, Austria, Bosnia-Herțegovina, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina și Regatul Unit.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă