22.9 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăInternaționalVizita de astăzi a lui Viktor Orbán la Moscova tulbură apele în...

Vizita de astăzi a lui Viktor Orbán la Moscova tulbură apele în Uniunea Europeană

Vizita care a avut loc astăzi la Moscova între șeful executivului ungar, Viktor Orbán, și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, este a doua pe care un oficial al Uniunii Europene o face în Rusia de la izbucnirea războiului, prima fiind a cancelarului austriac.

Declarația lui Putin cum că vizita premierului ungar la Moscova în calitate de reprezentant al UE vizează discuții referitoare la războiul Rusia-Ucraina, a fost dezmințită de către președintele Consiliului European care a menționat faptul că Viktor Orbán nu a fost desemnat să reprezinte blocul comunitar la aceste discuții, în timp ce șefa Comisiei Europene a declarat că:

Putin nu se va opri dacă îi facem pe plac.

Ursula von der Leyen

Liderii Uniunii au informat opinia publică că premierul ungar a făcut vizita în Rusia „exclusiv în cadrul relațiilor bilaterale” dintre Budapesta și Moscova.

După ce zilele trecute Viktor Orbán a avut o întâlnire la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, el continuă „misiunea de pace”, după cum a declarat, cu vizita de astăzi de la Moscova.

Vizita dintre Orbán și Putin pe care presa rusă a catalogat-o ca fiind „o întâlnire specială” tulbură apele în Uniunea Europeană.

Cu o astfel de întâlnire, președinția ungară se încheie înainte de a fi început cu adevărat. Ungaria nu pare să își fi înțeles rolul.

-declarație diplomat UE

Vizita sa ar arăta dispreț față de îndatoririle președinției UE și subminează interesele Uniunii Europene.

-declarație 4iulie2024, Prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo
Maria
Mariahttp://www.romanialibera.ro
Maria Stan, născută în 2001, este o tânără ambițioasă cu o pasiune pentru diplomație și literatură. A absolvit cu nota 10 licența în Științe Politice la Universitatea din București și urmează un masterat în Studii Europene. A făcut internship la Camera Deputaților, a colaborat la revista "Studia Politica" și a fost ambasador pentru "Generația VOT", unde a educat tinerii despre importanța votului. Este o scriitoare talentată, cu lucrări publicate și premii internaționale în literatură și artă vizuală. Abilitățile sale includ comunicarea strategică, gândirea critică și implementarea de proiecte. Maria reprezintă un exemplu de tânăr profesionist dedicat dezvoltării personale și contribuției în societate. Ea s-a alăturat echipei România Liberă în iulie 2024.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă