18.4 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalA murit Elena Curti. Cine a fost ultima fiică a lui Mussolini

A murit Elena Curti. Cine a fost ultima fiică a lui Mussolini

A murit, la aproape 100 de ani, Elena Curti, ultima fiică naturală a lui Mussolini.

Elena Curti, fiica naturală a lui Mussolini, a murit la vârsta de aproape 100 de ani în locuința sa din Acquapendente (Viterbo). Ar fi împlinit 100 de ani pe 19 octombrie, scrie Agenția ANSA.

Ea a descoperit că este fiica dictatorului abia când a împlinit 18 ani. Până atunci, mama ei, Angela Cucciati, o croitoreasă din Milano cu care Mussolini a avut o aventură la sfârșitul anului 1921, când „Ducele” avea 38 de ani și era redactor la „Popolo d’Italia”, i-a ascuns acest lucru.

Cucciati și Ducele s-au cunoscut când femeia a mers să-i ceară ajutorul pentru a-l scoate din închisoare pe soțul ei, Bruno Curti, din motive politice, relatează stiridiaspora.ro.

Elena Curti a fost ultima fiică, rămasă în viața a lui Mussolini, dar nu a fost niciodată recunoscută de dictator

Mussolini a avut cinci copii: Edda, Vittorio, Bruno, Romano și Anna Maria din căsătoria cu Rachele, dar au existat și alte „secrete”. S-au scris multe cărți despre acest lucru, toate menționând-o pe Elena Curti, deși, din câte se știe, nu a fost recunoscută niciodată. Totuși, Mussolini o primea în fiecare joi la Salò.

Pe 27 aprilie 1945, în timpul evadării de la Dongo, partizanii au găsit-o pe Elena Curti în mașina blindată în care se afla „Ducele”, în momentul capturării sale.

A fost încarcerată timp de cinci luni și apoi a plecat în Spania pentru a-și reface viața. S-a întors în Italia în urmă cu aproximativ 20 de ani și a apărut de mai multe ori în presă pentru a reconstitui orele dramatice din Dongo. A scris, de asemenea, o carte de memorii: „Il chiodo a tre punte” (2003).

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...
Ultima oră
Pe aceeași temă