12.1 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

A fost reluată căutarea celor două adolescente dispărute în Dunăre

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, colonelul Ştefan Stoian, miercuri dimineaţă, la ora 8.00, au fost reluate căutările în cazul celor două fete de 16 şi 19 ani din municipiul Brăila, care marţi după-amiază au intrat în Dunăre, în zona Plaja Lipovenească, şi nu au mai ieşit.

Echipajele de căutare au fost suplimentate, astfel că pe lângă pompieri şi scafandri din Brăila, la căutări participă acum şi scafandri din Constanţa.

Marţi după-amiază, cele două fete de 16 şi 19 ani, verişoare, se aflau la plaja pe malul Dunării, pe digul care face legătura între Brăila şi Galaţi, unde în anii trecuţi au mai fost înregistrate astfel de incidente. În zona în care cele două tinere au mers la scăldat apa nu are o adâncime constantă, fiind gropi care pot fi periculoase şi pentru cei mai buni înotători.

„În Dunăre scăldatul este interzis deoarece sunt foarte multe gropi, praguri, de aceea, chiar dacă se consideră foarte buni înotători, rămânem la recomandarea de a nu se avânta în larg pentru a preveni orice situaţie neplăcută”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, colonelul Ştefan Stoian.

Anunţul la 112 a fost făcut marţi după-amiază, iar pompierii s-au deplasat la locul incidentului cu o barcă, personal specializat în căutarea persoanelor înecate şi scafandri, iar timp de patru ore, până la lăsarea serii, au încercat să le găsească pe cele două tinere, dar fără succes.

Ultima oră
Pe aceeași temă