4.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăO MAI PUI IAR DE O MITĂ, DANIEL ONUȚE?

O MAI PUI IAR DE O MITĂ, DANIEL ONUȚE?

Brașoveanul Daniel Onuțe, cunoscut pentru rolul său de mituitor în dosarul judecătorilor sindici de la Tribunalul București, care s-a finalizat cu întemnițarea omului de afaceri Dan Adamescu, este la un pas să dea un tun de 150.000 de euro cu ajutorul unui judecător, de data aceasta de la Tribunalul Brașov.
 

 

Juristul Onuțe, după ce a reușit să scape de răspunderea penală pentru mituirea împreună cu lichidatorul Monica Borza a doi judecători sindici, de la Tribunalul București, a ,,convins-o” pe judecătoarea Ana Gârlonța de la SECȚIA I CIVILĂ a Tribunalului Brașov în dosarul 1338/62/2018 să ignore cercetările procurilor într-un dosar penal de fals deschis în baza unei plângeri a societății TNG România.
 
 
 
CONTEXT

Daniel Onuțe a dat în judecată societatea TNG România la Tribunal Brașov în cursul anului 2018 pe baza unui act adițional la contractul lui de muncă (care prevede un salariu lunar net de 1400 Euro) și care stipulează că în cazul încetării contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului, el va primi suma netă de 150.000 euro.

SCHEMA

Actul adițional este contrasemnat pentru TNG România de nimeni alta decât colega sa, economista Daniela Firestain picată pe interceptările procurilor DNA la transferul mitei. Actul s-ar fi semnat, au declarat pentru RL surse familiare cu subiectul, în baza unei pretinse procuri acordate de Alexander Adamescu cu doar două zile în urmă, pe 06.08.2013.
 

Citește și Până în ultima clipă a vieții, Dan Adamescu a crezut în dreptate

FALS

Problema este că, surse judiciare au confirmat pentru România Liberă că procura este un fals. Aceleași surse judiciare au declarat că procura nu este semnată de Alexander Adamescu.
 

REA VOINȚĂ SAU CORUPȚIE?

Avocații societății TNG România au arătat instanței existența dosarului penal și au cerut suspendarea judecății. Solicitările cu privire la emiterea unor adrese de verificare către Parchet au fost mereu respinse de judecătoare în mod intempestiv deși probele administrate în dosarul penal au o relevanță decisivă asupra deznodământului litigiului.

În mod stupefiant, spun surse judiciare, pentru a respinge cererea de suspendare formulată de TNG, judecătoarea Gârlonța a negat pur și simplu existența cercetărilor procurorilor. România Liberă poate dezvălui că atitudinea judecătoarei în sala de ședință nu a lăsat nicio urmă de îndoială că aceasta este părtinitoare cauzei promovate de petentul Daniel Onuțe.

Mai exact, judecătoarea Ana Gârlonța a consemnat că nu a fost probată existența unei urmăriri penale începute pentru o infracțiune care ar avea efect în soluția în cauză, în ciuda multiplelor solicitări cu privire la emiterea de adrese către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, având în vedere imposibilitatea furnizării de către societatea TNG, de informații confidențiale din cursul urmăririi penale.

Așadar, măsurile judecătoarei Gârlonța au fost pentru respingerea unor măsuri în fapt legitime ale TNG, din motive de favorizare a petentului Daniel Onuțe.

 

Citește și Cum l-am cunoscut pe Dan Adamescu?

Juristul Onuțe se află astfel la un pas de a da o nouă lovitură defunctului Adamescu: după ce mărturiile sale au dus la încarcerea și la decesul omului de afaceri, acesta e pe cale să ,,jefuiască” și societatea TNG România, sub privirile neputincioase ale angajaților HR care au depus mărturii în dosarul penal de ”Fals la TNG”.

Citește și Preşedintele Klaus Iohannis: Nu l-am cunoscut pe Dan Adamescu, dar ca şef al statului sunt gata să susțin procedurile legale prin care să se stabilească adevărul

SCURT ISTORIC

Denunțătorii Daniel Onuțe și Elena Firestain nu sunt la prima devalizare a societăților la care au fost angajați. Sursele RL spun că aceștia mizează pe bunăvoința Direcției Naționale Anticorupție, care încă nu a declanșat cercetările penale in personam pentru sifonarea fondurilor societăților din grupul Baumeister. RL a dezvăluit cum 80.000 de mii de euro, bani aparținând societăților din grupul Sigur Industrial Construct (fosta Baumeister)  au fost transferați în conturile personale ale juristului Daniel Onuțe și ale soției sale – Ștefania Onuțe.

 

Citește și In memoriam. Cum a trăit și a murit Dan Adamescu

 

DNA CONFIRMĂ JAFUL

Conform susținerilor DNA și confirmate de instanțele penale, din peste 100.000 Euro transferați de economista Daniela Firestain și denunțătorul jurist Daniel Onuțe, din două firme ale grupului Baumeister, doar 20.000 Euro au fost remiși judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența de la Tribunalul București. Conform rechizitoriului DNA, diferența de 80.000 Euro a rămas în buzunarele lor, cei doi nefiind însă urmăriți penali pentru aceste fapte, poate dezvălui România Liberă.
 

”Judecătorul nu m-a lăsat constant să vorbesc. Martorul pe care s-a bazat procesul, scuzat cu probleme medicale…Avocații mei au arătat că declarațiile domnului Onuțe erau false şi că acesta nu era credibil, deoarece a scos bani din societate fără permisiune ” – Dan Adamescu, în 2016, în mărturia sa adresată avocaților britanici

 

Citește și Groparul lui Dan Adamescu cere prin fals 150.000 de euro moştenitorului

 
TEHNIC VORBIND

Mituitorul 

Daniel Onuțe, conform procurilor DNA este emitentul șpăgilor către judecătorii sindici de la Tribunalul București – Ion Stanciu și Elena Rovența.

Îi merge și la Brașov

Judecătoarea Ana Gârlonța de la Tribunalul Brașov ignoră inexplicabil un dosar penal în curs.
 

150.000 euro
 

Sub privirile neputincioase ale angajaților HR care au depus mărturii în dosarul penal de ”Fals la TNG”, juristul, originar din Brașov, Daniel Onuțe este pe cale să obțină 150.000 de euro.

 

Citește și Dan Adamescu, în ultima sa scrisoare: Judecătorul nu m-a lăsat constant să vorbesc. Martorul pe care s-a bazat procesul, scuzat cu probleme medicale 

 

Ai un pont? 

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie pe adresa Redacției: editoronline@romanialibera.ro. 

 

 

Cele mai citite

Viața secretă a liderilor serviciilor secrete. Fenomentul J. Edgar Hoover

Memorialistica despre viața secretă a foștilor șefi de servicii secrete continuă să stârnească interesul cititorilor. Cum au fost ei aleși? Din ce mediu au...
Ultima oră
Pe aceeași temă