Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Redacția Online

Actualizat: 14.09.2019 - 01:56

Jurnaliști riscă 11 ani după gratii pentru dezvăluirile despre vânzarea de părți de copii avortați

  • Liberty Counsel o apără Merritt pentru activitatea ei de jurnalism sub acoperire
  • 14 acuzații respinse inițial

Sandra Meritt. Jurnalist

Redacția Online

Actualizat: 14.09.2019 - 01:56

Sandra Merritt, membră a Centrului pentru Progresul Medical împreună cu colegul său jurnalist David Daleiden, au înregistrat cu camera ascunsă conversații cu oficiali ai Planificării Părinților și alții din Texas și California care discutau despre activitate.

Videoclipurile publicate, au determinat investigarea organizației Planificarea Părinților și a companiilor implicate de către Congresul și Departamentul de Justiție din America.
 
Merritt, 64 de ani, mamă a doi care locuiește în nordul Californiei, a lucrat ca profesor de liceu 
 
În 2016, Merritt și Daleiden au fost inculpați de un mare juriu din Houston, sub acuzația de procurare și folosire de identificare falsă, acuzații care au fost respinse ulterior. În California, acuzațiile depuse în 2017 au inclus 14 acuzații de înregistrare a persoanelor fără permisiune și un număr de conspirații criminale pentru a invada intimitatea.
 
După ce un tribunal din California a respins cele 14 acuzații, procurorul general al statului Xavier Becerra, a cărui campanie electorală a primit donații mari de la Planned Parenthood, a redeschis acuzațiile împotriva lui Merritt, dar a făcut acest lucru în mod eronat sub numărul de caz al lui Daleiden.
 
Când a fost descoperită eroarea, Becerra a retrimis acuzațiile la două luni după termenul de 10 zile permis de legea din California.
 
Curtea a permis refuzul tardiv, iar cazul Merritt este în prezent în proces. Dacă este condamnată, Merritt ar putea petrece 11 ani în închisoare.

Avocatul Harry Mihet, de origine română, care este implicat în apărarea pro-bono a cazurilor speciale pe considerente politice. El este si Vicepreședintele Liberty Counsel (Consiliere Liberă) pentru afaceri juridice și este consilierul principal al litigiilor, și cel care transmite tot ce se întâmplă în sala de judecată.

SAN FRANSISCO, CA - Audierea penală preliminară de două săptămâni a continuat ieri în Curtea Superioară din San Francisco, cu mărturia din partea agentului principal de investigare din Departamentul de Justiție din California, întrucât Sandra Merritt se apără de 15 acuzații de infracțiune aduse împotriva ei de procurorul general din California Xavier Becerra.

Liberty Counsel o apără Merritt pentru activitatea ei de jurnalism sub acoperire, care a expus comerțul planificat pentru părinți, cu părți ale corpului bebelușului.

 „Pentru un procuror general adjunct care reprezintă cel mai mare ofițer de ordine din California să nu cunoască aspectul cel mai critic al legii înregistrării pe care încearcă să o aplice, este o problemă minunată. Dar, din nou, acest caz nu a fost niciodată legat de avocatură, iar procurorul general Xavier Becerra s-a angajat să nu lase legea să stea în calea sa cumpărată și plătită pentru urmărirea politică a Sandrei Merritt. Acest caz este frivol și ar trebui respins imediat ", a spus Mihet.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine