Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

DGPMB: Percheziţii privind fraude cu asigurări. 21 de persoane vor fi audiate

Poliţiştii bucureşteni efectuează, joi, şapte percheziţii domiciliare într-un dosar privind fraude cu asigurări, 21 de persoane urmând să fie conduse la audieri.

Share

Rl online 0 comentarii

29.03.2018 - 14:14

Potrivit unui comunicat transmis de Agerpres, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), a declarat că descinderile au loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi şantaj.

"Din investigaţiile efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că un grup infracţional nestructurat s-ar fi specializat în fraudarea societăţilor de asigurări, prin obţinerea ulterioară a primelor de asigurare, în baza înscenării unor evenimente rutiere în care erau implicate autovehicule asigurate prin efectul legii (RCA). Din probele administrate în cauză s-a concluzionat că membrii grupului ar fi acţionat după un scenariu prestabilit şi, întrucât pentru atingerea scopului ilicit aveau nevoie de autovehicule pe care să le implice în accidente, aceştia ar fi atras persoane care, pentru o recompensă în bani, şi-ar fi pus la dispoziţie propriile maşini, cu ajutorul cărora erau regizate evenimente rutiere", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, ar fi săvârşit presiuni asupra unor persoane implicate în evenimente rutiere, pentru a obţine sumele ilicite.

Din primele estimări a rezultat că prejudiciul cauzat societăţilor de asigurare se ridică la aproximativ 470.000 de lei.

Cele 21 de persoane vizate de anchetatori vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule.

Comentarii

loading...