Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deținuții cu pedepse până la șapte ani ar putea face închisoare acasă

Senatul a aprobat un proiect de lege care arată că deținuții cu pedepse de până la șapte ani și-ar putea ispăși pedeapsa acasă.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2020 - 20:27

În Senat, acest proiect de lege a fost votat marți seară. Camera Deputaților este Cameră decizională.

Proiectul, inițiat de senatoarea PNL Alina Gorghiu, aduce câteva modificări asupra Legii 286/2009 privind Codul Penal, precum și asupra Legii 135/2010 privind Codul de Procedură Penală.

Dreptul de a executa pedeapsa la domiciliu ar urma să i se acorde deținutului de către instanță, care, de asemenea, va putea și să anuleze acest drept.

Potrivit proiectului de lege, persoanele care execută pedeapsa cu închisoarea la domiciliu vor fi supravegheate, pe timpul executării pedepsei, prin intermediul unei brățări electronice.

Comentarii