10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAnchetă la Centrul de plasament Lupeni

Anchetă la Centrul de plasament Lupeni

O angajată a Centrului de plasament al copilului din oraşul Lupeni care ar fi făcut acele abuzuri este cercetată disciplinar de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Hunedoara, după ce în spaţiul public au fost difuzate imagini în care mai mulţi copii cu vârsta de 6-7 ani sunt forţaţi să facă flotări sub ameninţarea unei cozi de mătură.

Directoarea DGASPC Hunedoara, Geanina Ianc, a declarant că a aflat despre situaţia de la Lupeni în urmă cu trei săptămâni, chiar de la unul dintre copii, înainte de apariţia imaginilor şi că imediat a declanşat cercetarea disciplinară a femeii care ţipă la micuţi.

”În urma discuţiilor cu copiii, am aflat de la unul dintre ei despre această înregistrare făcută în urmă cu un an de zile. Am început cercetările disciplinare şi am identificat două persoane care se aud pe fundal: una dintre ele ţipă, umileşte copiii, iar cealaltă loveşte (cu o coadă de mătură – n.r.). Suntem în cercetare disciplinară. (…) Este vorba despre o angajată şi un fost beneficiar, care este plecat de un an din centru”, a afirmat directoarea DGASPC Hunedoara.

Ea a menţionat că în urma discuţiilor avute cu angajata centrului de plasament, aceasta a recunoscut fapta, femeia aflându-se, pentru moment, în concediu medical.

Cazul a fost semnalat şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, la dosar fiind ataşate mai multe documente, angajata DGASPC Hunedoara fiind acuzată de abuz emoţional şi neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.

”Este inadmisibil ceea ce a făcut. Trebuie neapărat să răspundă pentru ceea ce a făcut, chiar dacă s-a întâmplat în urmă cu un an”, a susţinut Geanina Ianc.

La Centrul de plasament al copilului din Lupeni se află instituţionalizaţi 14 copii cu vârstele între 7 şi 18 ani, toţi fiind elevi la şcolile din oraş.

Conducerea Direcţia de Asistență Socială și Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara a demarat o anchetă chiar în ziua de Paște și a sesizat poliția. Maria Mădăina Turza, președinte cu rang de secretar de stat al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, a scris pe pagina sa de facebook că știrea ar fi una falsă, deși abuzurile durează de mai bine de un an de zile.

 

Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă