14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăVlădescu: Vom stabili împreună cu FMI indicatorii macroeconomici şi rectificarea bugetară

Vlădescu: Vom stabili împreună cu FMI indicatorii macroeconomici şi rectificarea bugetară

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat vineri că normele de aplicare a Codului Fiscal vor fi publicate săptămâna viitoare, că rectificarea bugetară şi noii indicatori macro vor fi stabiliţi împreună cu delegaţia FMI şi UE, şi că pe masa guvernului există un plan de restructurare a ministerului, informează NewsIn.

Vlădescu susţine că norme de aplicare a noului Cod Fiscal vor fi publicate miercuri, 28 iulie.

El susţine că rectificarea bugetară, precum şi noile ţinte macroeconomice vor fi stabilite împreună cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ai Uniunii Europene, a căror delegaţie va fi prezentă începând de luni, 26 iulie, la Bucureşti, până pe 4 august.

“Indicatorii macroeconomici vor fi o temă de discuţie, fiecare dintre părţi are evaluări proprii. Vom agrea împreună (cu FMI şi UE) rectificarea bugetară, în orice caz, deficitul bugetar rămâne la 6,8%”, a adăugat Vlădescu.

“Urmează să implementăm normele la legislaţia în lupta pentru evaziunea fiscală… Câteodată sunt bucuros pentru că văd arătându-se rezultatele acestei lupte…Sper ca veniturile lunii iulie să arate că avem rezultate”, a spus Vlădescu vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

El susţine că pe piaţa ţigaretelor s-a constatat o reducere consistentă a evaziunii fiscale.

Normele Codului Fiscal reglementează înscrierea în registrul operatorilor intracomunitari, modul de încasare a TVA, antrepozitele fiscale şi regimul produselor, modalităţile de constituire a garanţiei, modalităţile prin care se fac restituiri de accize si taxe vamale pentru toate produsele care ies din ţară.

“În normele acestea dăm cartonaşe galbene evazioniştilor fiscali”, a adăugat ministrul.

El a mai spus că există un plan de restructurare în Ministerul Finanţelor (MEF), însă “lucrurile sunt puţin mai complicate,” întrucât unele structuri sunt înfiinţate prin lege. “Un proiect de restructurare a fost deja prezentat guvernului”, a spus Vlădescu.

Ministrul susţine că România nu are o lipsă de lichiditate atât de mare încât să se afle într-o situaţie dramatică.

“Situaţia pentru România nu este dramatică, în acest moment nu avem probleme de lichiditate. Ieri la Bruxelles am agreat reducerea expunerilor băncilor cu 5%, faţă de anul trecut, în urma îmbunătăţirii poziţiei externe a României. Din punctul de vedere al Ministerului Finanţelor, ceea ce important e costul la care ne finanţăm”, a spus Vlădescu.

“În acest moment nu luăm în cosiderare modificarea sistemului de taxe şi impozite”, spune Vlădescu. Întrebat dacă vor exista modificări în 2011, Vlădescu a declarat: “Dacă e să discutăm despre scenarii, am spus întotdeuna că MEF lucrează la mai multe scenarii”, spune ministrul. El a adăugat că deciziile MEF asupra scenariilor aplicabile vor fi luate împreună cu partenerii internaţionali şi cu ajutorul deciziei politice.

Cele mai citite

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...
Ultima oră
Pe aceeași temă