19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVictor Ponta l-a numit la conducerea AVAS pe Adrian Volintiru, fost director...

Victor Ponta l-a numit la conducerea AVAS pe Adrian Volintiru, fost director Rompetrol, Relad şi Vulcan

Premierul Victor Ponta l-a retras pe Marius Lucian Obreja din postul de preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi l-a numit la conducerea instituţiei pe Adrian Volintiru, fost director la Rompetrol, Relad şi Vulcan Bucureşti, potrivit Mediafax.

Premierul a mai decis ca în funcţia de vicepreşedinte AVAS să fie numit Andrei George Creci, fost director executiv adjunct în Primăria Capitalei, în locul lui Radu Ghidău.

Deciziile au fost semnate vineri de şeful Guvernului.

Adrian Volintiru a intrat în echipa Rompetrol în 2002, unde a devenit director financiar la rafinăria Vega. În 2005, el a preluat conducerea diviziei de retail Rompetrol Downstream, pentru ca în 2008 să părăsească societatea şi să ocupe funcţia de director financiar executiv al companiei farmaceutice Relad.

Ulterior, el a lucrat ca director general la compania Marine Resources Exploration International (Marexin), companie de explorări în Marea Neagră, deţinută de Dinu Patriciu, pentru ca ultimul loc de muncă să fie cel de director general al producătorului de echipamente energetice şi industriale Vulcan Bucureşti, controlat de Grupul Energetic Tender al omului de afaceri Ovidiu Tender, cu 74,7% din capitalul social.

Marius Lucian Obreja, preşedinte al filialei teritoriale PNL a judeţului Covasna, a fost numit preşedinte AVAS în luna mai prin decizie a premierului, imediat după preluarea mandatului de către Guvernul Ponta.

Cele mai citite

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă