15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăVacanţe de Revelion pe ultima sută de metri

Vacanţe de Revelion pe ultima sută de metri

Dacă nu ai avut timp până acum să faci rezervări pentru mini-vacanţa de Revelion, câteva agenţii de turism îţi mai pun încă la dispoziţie pachete pentru Anul Nou, atât în România, cât şi în străinătate. Trebuie totuşi să te grăbeşti, pentru că unele dintre ele mai au libere doar câteva locuri.

Te-ai săturat de zăpadă şi frig? Poţi petrece noaptea dintre ani în Egipt, la Hurghada, unde temperatura medie este între 20 şi 25 de grade. Un sejur de şapte nopţi cu plecare de pe 30 decembrie costă 739 de euro de persoană, prin intermediul agenţiei Eximtur. Vei sta la un hotel de patru stele, în regim de all inclusive. Ai grijă să mai pui ceva bani deoparte: taxele de aeroport, de 95 de euro, dar şi cina festivă de Revelion, în valoare de 119 euro, nu sunt incluse în pachet.

Mai poţi alege să întâmpini anul 2011 în Istanbul, unul dintre cele mai frumoase oraşe din Turcia şi singurul oraş din lume care se întinde pe două continente- Europa şi Asia. Pentru cinci zile de cazare la un hotel de trei stele şi transport cu autocarul vei plăti 220 de euro de persoană. Micul-dejul şi ghidul turistic pe toată durata vacanţei sunt incluse, iar cina din seara de Revelion se plăteşte separat- 80 de euro. Plecarea este pe 29 decembrie.

Concedii în Europa

Dacă vrei să fii mai aproape de casă, agenţiile de turism mai au libere câteva locuri pentru sejururi în Europa. În Paralia, Grecia, vei plăti 225 de euro de persoană pentru patru nopţi de cazare în cameră de trei stele, cu mic-dejun, transport cu autocarul şi masa festivă din seara de 31 decembrie. Pachetul este oferit de Omnia Turism.

Şi agenţia Marshal Turism are oferte de Revelion în Grecia. Cu plecare de pe 30 decembrie, poţi sta patru nopţi în capitala Atena, la preţuri începând de la 75 de euro de persoană, cu mic dejun inclus. Transportul nu este însă asigurat, deci va trebui să îţi cumperi bilet de avion sau să mergi cu maşina personală.

Alte capitale europene în care îţi poţi petrece noaptea dintre ani sunt Roma sau Paris. Dacă alegi să mergi în capitala Italiei prin Marshal Turism, pentru patru nopţi de cazare cu mic dejun într-o cameră de trei stele, fără transport, vei scoate din buzunar 350 de euro. Agenţia J’Info Tours are, de asemenea, locuri libere pentru vacanţe la Roma. Cinci nopţi de cazare cu mic dejun într-un hotel de patru stele, transportul cu avionul şi taxele de aeroport, cu plecare de pe 30 decembrie, costă 550 de euro de persoană.

Cinci nopţi în Paris la hotel de trei stele, cu mic dejun, transport inclus, tur panoramic al oraşului şi o oră de croazieră pe Sena costă 595 de euro de persoană, prin agenţia Marshal Turism. Plecarea este de pe 29 decembrie. Paralela 45 pune la dispoziţia turiştilor o ofertă similară, pentru care însă trebuie să plăteşti mai mult- 730 de euro pentru un loc.

Îţi poţi petrece mini-vacanţa şi la ski. O destinaţie accesibilă este Bansko, cea mai modernă staţiune montană din Bulgaria. Cu 300 de euro stai patru nopţi într-un hotel de trei stele şi ai micul dejun asigurat, prin intermediul agenţiei Marshal. Va trebui însă să îţi găseşti singur transport, care nu este inclus în preţul pachetului.

Anul Nou în staţiunile româneşti

Dacă te tentează un concediu în ţară, trebuie să afli că cea mai largă gamă de oferte o găseşti la agenţia Eximtur. Una dintre cele mai ieftine staţiuni româneşti este Băile Olăneşti. Pentru trei nopţi la Hotel Olăneşti şi cina de Revelion vei plăti 877 lei de persoană. Poţi alege şi Băile Felix. Trei nopţi cu mic dejun la Hotel Internaţional, cu masa festivă inclusă, costă 1516 lei pentru un loc.

Valea Prahovei este o altă variantă pentru petrecerea de Anul Nou. La Buşteni, trei nopţi la Hotel Silva, cu mic dejun şi cină specială, costă 1068 lei de persoană, iar în Predeal, la Hotel Belvedere, costă 1184 lei. În plus, la hotelul din Predeal ai acces la centrul de spa.

O alternativ mai piperată este Poiana Braşov. Prin intermediul agenţiei Paralela 45, poţi petrece trei nopţi la hotelul Rina Tirol, cu mic dejun şi masă de Revelion incluse. Preţul nu este însă pentru toate buzunarele: 330 de euro de persoană.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...
Ultima oră
Pe aceeași temă