36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUn patron de presă din Bulgaria, acuzat de corupție, a fost achitat

Un patron de presă din Bulgaria, acuzat de corupție, a fost achitat

Organizaţia occidentală „Reporteri fără Frontiere” (RSF) salută achitarea patronului de presă Ivo Prokopiev (49 de ani), dar subliniază că „semnalul transmis prin aceste acuzaţii este extrem de îngrijorător”, a declarat Pauline Ades-Mével, purtătoare de cuvânt a RSF, prezentă la ultimele audieri din Bulgaria.

Două instituții de presă din grupul deținut de Ivo Prokopiev sunt site-ul de știri Dnevnik şi săptămânalul economic Capital, ambele fiind cunoscute pentru materialele lor de investigaţie şi pentru tonul lor critic faţă de guvernul de la Sofia. Site-ul https://cpj.org  precizează că Prokopiev a declarat că e nevinovat, că acuzațiile împotriva lui au motivație politică și că sunt menite să influențeze atitudinea critică a instituțiilor de media pe care le deține.

Decizia de achitare a lui Prokopiev a fost pronunțată în primă instanță, iar procurorii au anunțat că vor face recurs.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. IShowSpeed face senzație în România. Americanul a mâncat mici la Obor

IShowSpeed, un cunoscut streamer online pe platforma YouTube, a făcut o vizită specială în București, unde a transmis LIVE timp de peste 3 ore. https://www.youtube.com/watch?v=OAtqkkQ3eLE IShowSpeed...
Ultima oră
Pe aceeași temă