11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăUdrea: Dacă MDRT va reabilita cazinoul Constanţa se va asigura că Mazăre...

Udrea: Dacă MDRT va reabilita cazinoul Constanţa se va asigura că Mazăre nu face acolo club de surf

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va reabilita cazinoul din Constanţa, dar se va asigura că primarul oraşului, Radu Mazăre, nu îl va transforma într-un “club de surf sau altceva”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul de resort, Elena Udrea, potrivit Mediafax.

“Am auzit de faptul că domnul Mazăre nu are bani să reabiliteze cazinoul din Constanţa, dar are bani, în schimb, pentru multe alte activităţi mai puţin importante. Ne-am gândit să îi dăm o mână de ajutor şi cred că acest cazinou trebuie să rămână al constănţenilor, în grija domnului primar Mazăre, dar vom susţine noi cheltuielile cu reabilitarea”, a spus Udrea.

Ea a afirmat că i-a propus lui Mazăre ca MDRT să decidă destinaţia cazinoului.

“Dacă Guvernul bagă bani în locul domnului Mazăre în reabilitarea cazinoului, atunci trebuie să ne asigurăm că acolo nu se face centru de surf sau nu ştiu ce altceva. Vom aloca oricât este nevoie pentru reabilitarea acestui monument istoric relevant şi pentru litoral şi pentru Constanţa. Considerăm că putem suporta suma din bugetul ministerului”, a mai spus Udrea.

Ministrul i-a transmis miercuri primarului oraşului Constanţa o scrisoare în care arată că MDRT se va implica financiar în realizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare a cazinoului, dar clădirea trebuie să rămână în proprietatea Consiliului Local.

Ulterior, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, i-a cerut lui Mazăre ca în termen de zece zile să facă un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care clădirea Cazinoului să treacă la MDTR, pentru reabilitare.

La sfârşitul lunii iulie, Mazăre a declarat că este dispus să vândă Cazinoul Constanţa, cu un leu, Ministerului Culturii şi Ministerului Turismului, pentru a fi reabilitat şi modernizat, întrucât nu are fonduri pentru aceste operaţiuni.

Cazinoul Constanţa este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din România. Clădirea a fost construită din bani publici în perioada 1903-1910, arhitectul lucrării fiind Daniel Renard, român de origine elveţiană. Inaugurarea oficială a cazinoului Constanţa a avut loc în 1911.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă