17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberătranzactii modeste la bursa

tranzactii modeste la bursa

Dupa ce, cu o zi inainte, valoarea tranzactiilor depasise 120 milioane de lei, ieri Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a avut un rulaj total de numai o treime din aceasta valoare, mai exact 42,2 milioane. Indicii bursieri si-au continuat tendinta ascendenta, nereusind, insa, nici ieri sa recupereze scaderile drastice de luni. Cel mai mult a crescut, cu 2,69%, indicele BET-FI, care monitorizeaza evolutia din piata societatilor de investitii financiare (SIF). Indicele BET, care reflecta tendinta preturilor celor mai lichide actiuni, a crescut cu 0,89% comparativ cu valoarea inregistrata marti. La randul lui, indicele compozit BET-C, care evidentiaza evolutia preturilor tuturor actiunilor cotate, a inregistrat o apreciere de 0,51%.
Topul lichiditatii a fost dominat si ieri de tranzactiile efectuate cu titluri ale SIF. Pe primul loc s-au aflat actiunile SIF Oltenia (simbol bursier SIF5), cu un rulaj de peste noua milioane de lei si o crestere a cotatiei de 3,23%. Pe urmatoarele locuri, in ordine, s-au situat titlurile SIF Moldova (SIF2), cu un rulaj de 8,8 milioane de lei si SIF Transilvania (SIF3), cu 4,8 milioane de lei.

Cele mai citite

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă