16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăTargul imobiliar Project Expo

Targul imobiliar Project Expo

Vizitatorii celui de-al doilea targ din 2010 s-au aratat interesati de oferte care sa se incadreze in sumele garantate de stat prin programul "Prima Casa".

Frigul de afara sau lipsa de interes pentru achizitia de locuinte sa fi fost de vina pentru numarul redus de vizitatori de la targul imobiliar Project Expo organizat in weekendul ce abia s-a incheiat? Nu putem spune sigur, cert este ca sambata dupa masa la Palatul Copiilor era multa liniste. Bucurestenii care totusi s-au incumetat sa iasa din case, au venit sa prospecteze piata dupa anuntarea programului "Prima Casa 2". Cei mai multi dintre vizitatori au fost interesati de oferte care sa se incadreze in plafonul stabilit de programul garantat de stat.

Locuinte de 70.000 euro, garantate de stat
Printre cele mai solicitate oferte de la targ, se numara cele care vizau constructia de case de pana in 70.000 euro, adica cele care se incadreaza in plafonul garantat de stat pentru locuinte ce urmeaza sa fie ridicate.
"Majoritatea celor care au venit, au fost interesati daca pot sau nu sa intre in programul respectiv (n.r. "Prima Casa"). Din pacate, multi dintre ei erau retinuti avand in vedere ceea ce s-a intamplat anul trecut la "Prima Casa" la constructie, adica imposibil de accesat", ne-a declarat Sergiu Lucian – director marketing Echypy Construct.
"Nu este foarte greu sa construiesti o casa care sa se incadreze in plafonul garantat de stat de 70.000 euro. Sunt anumite zone de langa Bucuresti care se muleaza pe programul "Prima Casa 2". De exemplu, in zona Berceni", sustine Florin Stancu – consilier imobiliar Prezident.
Printre ofertele de la targ, am gasit o casa de 137 mp utili, cu un teren 200 mp si toate utilitatile care ajunge la 70.000 euro. Cea mai ieftina oferta de la targ pentru constructia unei case era de 46.900 euro. Vorbim de o locuinta cu o suprafata de 40 mp utili cu doua camere. In pret nu este inclus si terenul.

Apartamente noi prin "Prima Casa 2"
Apartamentele de pana in 60.000 euro au fost in atentia vizitatorilor targului Project Expo. "Vizitatorii au venit, in general, sa se intereseze, au strans ofertele, doresc sa cumpere, dar mai asteapta", spune Dragos Vranceanu – managing partner la Romanian Property Fund, Vitan Residence.
"Fata de ultimul targ la care am participat, numarul celor care s-au interesat de oferte prin programul garantat de stat este mai mare cu circa 15-20%", sustine Florin Stancu – consilier imobiliar Prezident.
Oferta de apartamente noi de la Project Expo cuprindea garsoniere de la 28.000 euro, apartamente de doua camere incepand cu 55.000 euro, iar trei camere de la 65.000 euro.

Cele mai citite

Criză de teste de sarcină în localitățile rămase fără păcănele

Ilustrație: Marian Avramescu Legea prin care a fost interzisă prezența păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori se poate dovedi o...

Codul rutier s-ar putea schimba. Legi avem, dar sunt fentate. Premierul crede că accidentele au loc din cauza drumurilor înguste

Suntem țara cu cele mai periculoase şosele din Europa. Ultimele date EUROSTAT ne plasează pe primul loc cu 86 de morţi la 1 milion de locuitori....

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă