11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăStatul a primit 4 oferte pentru reţeaua telecom din zonele defavorizate, proiect...

Statul a primit 4 oferte pentru reţeaua telecom din zonele defavorizate, proiect de 82 milioane euro

Romtelecom, Cosmote România şi asocierile Direct One-Electrogrup şi UPC România-Deloitte Audit-Connection Consulting au depus luni oferte pentru concensionarea lucrărilor de construire a unei reţele telecom în zone defavorizate, estimate la 370 milioane de lei, TVA inclusă (82 milioane euro), informează Mediafax.

“Până la data de 20 ianuarie, ora 10.00, la sediul Ministerului pentru Societatea Informaţională au fost depuse oferte de către asocierea Direct One SA şi Electrogrup SA, Romtelecom, Cosmote România şi asocierea UPC România, Deloitte Audit şi Connection Consulting SRL”, se arată într-un răspuns al MSI.

Conform anunţului de concesionare, proiectul RO-NET constă în concesionarea lucrărilor de proiectare şi construire a unei infrastructuri naţionale de comunicaţii şi operarea acestei infrastructuri în vederea furnizării de servicii de comunicaţii în localităţile ţintă (zone defavorizate eligibile) din 35 de judeţe.

“Zonele nedeservite de infrastructura de bandă largă şi vizate prin această procedură de achiziţie publică sunt în număr de 783 localităţi. În total, în aceste zone albe sunt 137.000 gospodării şi 400.000 locuitori. Prin implementarea proiectului RO-NET, se estimează că se va dezvolta infrastructură de broadband cu echivalentul a 19.000 km de traseu de reţea de distribuţie”, se mai spune în răsounsul MSI.

Finalizarea reţelei este programată pentru anul 2015.

Proiectul a fost estimat la 369,5 milioane de lei, TVA inclusă (83 milioane de euro).

Câştigătorul licitaţiei va primi în concesiune reţeaua RO-NET pentru o perioadă de 18 ani, la sfârşitul cărora o poate cumpăra.

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost realizat de consorţiul format din societăţile Confero Finance şi Cognos Bussines Consulting, valoarea contractului ridicându-se la 1,88 milioane de lei (2,33 milioane lei cu TVA inclusă), potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informaţională anunţate în februarie 2013.

Managmentul proiectului va fi asigurat societăţile Aego Business Consulting şi European Funds Invest pentru 901.716 lei (1,12 milioane lei cu TVA inclusă) pentru 40 de luni, contract câştigat în urma unei licitaţii organizate în 2012.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă