38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSindicaliștii de la Cartel Alfa au început pichetările zilnice la Ministerul Muncii

Sindicaliștii de la Cartel Alfa au început pichetările zilnice la Ministerul Muncii

Aproximativ 50 de membri ai Confederației Naționale Sindicale ”Cartel Alfa” au pichetat, luni, sediul Ministerului Muncii, pentru că autoritățile nu au luat măsuri pentru modificarea Legii Dialogului Social.

Sindicaliștii au anunțat încă de vineri că, de luni, încep pichetările zilnice la Ministerul Muncii, între orele 10.00 și 12.00.

Citește și: Sindicaliștii de la Cartel Alfa reiau, de luni, protestele la Ministerul Muncii

”Împreună cu eliminarea Contractului Colectiv de Muncă Unic la nivel naţional (CCMUNN), inexistenţa contractelor sectoriale a redus dramatic numărul de salariaţi acoperiţi de un contract colectiv, şi în consecinţă de drepturile şi clauzele pe care aceste contracte le conţineau. De asemenea, condiţiile impuse pentru formarea unui sindicat şi pentru negocierea unui contract colectiv la nivel de unitate lasă o mare parte din structura lucrătorilor  (aproximativ un sfert din totalul angajaţilor români) fără drept de asociere, în contradicţie cu prevederile Constituţiei României, care garantează acest drept”, arăta Cartel Alfa, în comunicatul remis vineri redacției.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă