14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăInvestigații România Liberă"Se va inregistra o crestere pe segmentul rezidential"

“Se va inregistra o crestere pe segmentul rezidential”

Previziune. Nir Shmoul, Vice-President Business Development al Gindi Investments, spune ca acest lucru va fi influentat si de demararea Programului "Prima Casa".

In plina criza, exista totusi dezvoltatori imobiliari care decid sa investeasca in Romania, plecand de la premisa ca o strategie noua de marketing, corelata cu experienta a mii de locuinte construite, poate transforma un proiect rezidential intr-o afacere profitabila. Ce anume face ca un apartament nou sa mai poata fi vandut in aceasta perioada si cum anume este vazuta piata imobiliara din tara noastra de catre o companie cu traditie in domeniu am aflat de la Nir Shmoul, Vice-President Business Development al Gindi Investments.

Cand a devenit Gindi Investments interesata de piata din Romania? Ce elemente au influentat decizia de a investi aici?
Am achizitionat terenul din Vitan in urma cu aproximativ doi ani. Piata din Romania a crescut rapid si exista in continuare cerere pe segmentul rezidential, acestea fiind principalele motive care au stat la baza deciziei noastre de a investi aici.
Multi dezvoltatori au venit in Romania doar pentru a castiga rapid bani si au disparut la fel de repede cum au si sosit. Piata de aici este mult mai matura decat acum doi-trei ani, iar romanii cauta calitatea foarte buna a constructiei si vor chiar sa vada materialele de constructie. Inainte de a demara proiectul GViTown, timp de sase-opt luni, am facut o cercetare profunda a pietei, astfel incat produsul nostru sa raspunda cat mai bine nevoilor cumparatorilor romani.
Multi investitori straini se plang de birocratia si complexitatea procesului de obtinere a autorizatiilor in Romania. Cum a fost pentru Gindi aceasta experienta?
Atunci cand investesti intr-o tara noua, trebuie sa inveti obiceiurile locale si sa te supui lor. In anumite cazuri, documentatia din Romania este mai simpla decat in alte tari, inclusiv Israel. Daca, de exemplu, ai cumparat acum doi ani un teren agricol si vrei sa il transformi intr-un teren destinat unei constructii rezidentiale, acest lucru dureaza sase luni. In Israel am cumparat acum 25 de ani un teren si ni s-a spus ca in cateva luni va deveni intravilan, dar nici astazi nu s-a rezolvat. Lucram in Romania cu un birou de avocatura excelent, care ne ajuta cu toata documentatia de care avem nevoie.

Inovatie: locuinte pentru categorii profesionale

Ce ne puteti spune despre proiectul dezvoltat in tara noastra?
Strategia de marketing adoptata de noi face ca proiectul GViTown sa fie cu totul special. Nu este deschis pentru toata lumea, ci doar pentru comunitatea medicala si familiile acestora. Este vorba despre un complex cu 324 de apartamente.
De cand am deschis showroom-ul, acum mai putin de doua luni, am avut peste 500 de intalniri cu oameni interesati de proiect. Nu am vandut pe parcursul celor doua luni, ci i-am adunat pe toti cei interesati in cadrul unui eveniment, astfel incat toata lumea sa aiba aceleasi sanse sa isi aleaga apartamentul. Au fost prezente peste 200 de persoane interesate de proiect, iar acum avem o lista de 180 de persoane care asteapta aprobarea creditelor pentru a achizitiona un apartament in GViTown. Cele 26 de persoane care au achizitionat in cadrul evenimentului fie dispuneau de banii necesari, fie aveau un credit deja aprobat.

Care sunt planurile Gindi in Romania?
Acum negociem implicarea in cateva proiecte existente in Bucuresti. Nu ne temem de situatia actuala din piata, deoarece consideram ca exista inca cerere pentru locuinte noi, iar ea va creste in timp. Singurul element care impiedica piata sa explodeze este reprezentat de faptul ca oamenii obtin mai greu credite comparativ cu anul trecut, insa eu unul cred ca aceasta situatie va incepe sa se corecteze in 2009. De asemenea, consider ca in primul trimestru al anului viitor, piata va inregistra cresteri de preturi pe segmentul rezidential, lucru care va fi influentat si de demararea Programului "Prima Casa". Concret, oamenii vor incepe sa cumpere apartamente in blocuri mai vechi, in timp ce fostii proprietari ai acestora vor achizitiona locuinte noi, mai ales ca 60.000 de euro va fi, probabil, o suma suficienta pentru a cumpara o locuinta in GViTown.

PROFIL

Veche de 39 de ani

Grupul Gindi a fost infiintat in 1970 si reprezinta una dintre cele mai mari si mai respectate societati de constructii si dezvoltare din Israel. De-a lungul timpului, compania a construit si dezvoltat orasul Rishon Le'tzion, din Israel, construind cartiere intregi, compuse din zeci de mii de unitati rezidentiale.
In Romania, Gindi a lansat un proiect rezidential, GViTown, in cartierul bucurestean Vitan, destinat grupurilor profesionale. In intreaga lume, compania are, in prezent, aproximativ 25 de proiecte in constructie.

CARTE DE VIZITA

Nir Shmoul, Business Development Vice-President, Gindi

» Inainte de a lucra pentru Gindi, a ocupat pozitia de vicepresedinte marketing in cadrul Nadlan Group, o companie de investitii imobiliare.
» De sapte ani este alaturi de Gindi Group, unde a pornit pe o pozitie de manager de vanzari, iar acum este vicepresedinte responsabil cu dezvoltarea afacerii.
» In acesti ani, alaturi de Gindi, a participat activ la toate proiectele companiei, dintre care de referinta fiind Hill Mall, Plaza Mall, White Tower si Gindi Park Holon.

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...
Ultima oră
Pe aceeași temă