15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăRomânia va găzdui pentru prima dată Congresul Internaţional de Turism Rural

România va găzdui pentru prima dată Congresul Internaţional de Turism Rural

România va găzdui pentru prima dată Congresul Internaţional de Turism Rural, în perioada 4-5 mai, ce se va desfăşura la Alba Iulia şi va avea tema “Turismul rural – un instrument pentru construirea identităţii şi o şansă pentru standardele de calitate”.

La eveniment sunt aşteptaţi peste o sută de invitaţi din ţări precum Spania, Grecia, Ungaria, Polonia, Franţa, Belgia, Italia şi Israel, potrivit unui comunicat emis marţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

“Evenimentul, găzduit pentru prima dată în România, este organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC), în parteneriat cu Federaţia Europeană a Asociaţiilor de Turism Rural (EUROGITES) şi sub înaltul patronaj al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba şi al Consiliului Municipiului Alba Iulia”, se arată în comunicat.

“Scopul evenimentului este de a prezenta participanţilor strategiile adoptate de diverse organizaţii internaţionale de turism în vederea dezvoltării turismului rural şi de a consolida cooperarea dintre asociaţiile de turism rural internaţionale“, spun oficialii MDRT.

Potrivit acestora, la eveniment vor participa înalţi oficiali ai Organizaţiei Mondiale de Turism, Directorul Comisiei Regionale pentru Europa, Secretarul general al Eurogites, reprezentanţi ai unor organisme internaţionale şi regionale de turism, ai diverselor asociaţii europene de turism rural, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi centrale cu activităţi conexe turismului.

Prezentările din cadrul Congresului se vor axa pe teme precum relaţia dintre turismul rural şi dezvoltarea durabilă, turismul rural ca instrument de construire a identităţii locale, parteneriatul public-privat în turismul rural, importanţa moştenirii culturale pentru dezvoltarea acestui sector al turismului.

România este stat membru fondator al OMT, cu drepturi depline, din anul 1975 şi membru în Consiliul Executiv al organizaţiei din 2009, iar din 2010 deţine vicepreşedinţia, timp de un an, a Organizaţiei Mondiale a Turismului, fapt care confirmă intensificarea rolului României pe plan internaţional în ceea ce priveşte turismul.

Totodată, în anul 2004, România a organizat la Bran, în colaborare cu OMT, Conferinţa Internaţională de Turism Rural cu tema: Rural Tourism and Eco Tourism – potential and perspectives.

Cele mai citite

Indemnizațiile pentru adulții și copiii cu handicap grav cresc din iunie

Creșterile vor ajunge la beneficiari odată cu plățile pentru luna iunie. Guvernul era obligat să acorde această creștere având în vedere că trebuie să...

Soțul candidatei PSD la Primăria Izvoarele-Giurgiu, striptease și show pornografic în stradă

Lupta electorală pentru fotoliul de primar a atins cote greu de imaginat într-o comună din județul Giurgiu, unde soțul candidatei PSD a făcut,...

Poeta Ana Blandiana a primit Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură pentru anul 2024

Poeta Ana Blandiana a fost recompensată joi cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură pentru anul 2024, informează EFE, potrivit agerpres.ro. Juriul subliniază că, "prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă