16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăRevenire a cotatiilor principalilor emitenti la BVB

Revenire a cotatiilor principalilor emitenti la BVB

Sedinta de tranzactionare de joi a prilejuit o revenire a cotatiilor pentru majoritatea emitentilor importanti tranzactionati la BVB. Evolutia pozitiva a fost resimtita atat de catre sectorul financiar, cat si de cel petrolier, chimic si farmaceutic. Toti cei patru indici reprezentativi ai bursei au inchis sedinta in crestere, dar aprecierile au fost in toate cazurile mai mici de un procent.
Valoarea totala a tranzactiilor a fost cu mult mai mica decat cea din ziua precedenta, situandu-se la doar 11,7 milioane de euro, fata de 29 milioane de euro miercuri.
Cel mai important eveniment bursier al zilei il constituie vanzarea de catre omul a afaceri Ovidiu Tender a pachetului de actiuni de 56% pe care il detinea la compania ARDAF Cluj. Cumparatorul este fondul ceh de investitii PPF Investments care a preluat azi pachetul majoritar, participatia sa ajungand la 70% din actiuni. Tranzactia s-a realizat la pretul de 0,13 lei/actiune, in timp ce in piata cotatia a urcat astazi cu 17,34%, atingand 0,2030 lei/actiune.
Ramanand in cadrul domeniului financiar, mentionam ca, dupa corectia semnificativa de ieri, sectorul bancar a reusit astazi o oarecare revenire. Astfel, actiunile Bancii Transilvania au recuperat circa un procent din pierderea de 3,51% de ieri, incheind la 1,11 lei, desi la un moment dat urcasera chiar pana la 1,13 lei pe titlu. Momentan, trendul titlurilor TLV se mentine usor ascendent, cu toate ca trebuie sa remarcam faptul ca aceasta crestere de joi s-a realizat pe fondul unui volum de tranzactionare mult diminuat comparativ cu cel de miercuri.
Banca Comerciala Carpatica a reusit astazi cea mai buna performanta dintre cei trei emitenti ai sectorului bancar. Cotatia BCC a urcat cu 3,31%, pana la un nivel de 0,6250 lei, dupa o variatie intraday intre 0,61 si 0,63 lei. Se poate observa ca actiunile BCC au un prag de suport in zona 0,60 lei, care deocamdata a rezistat, ceea ce pastreaza pentru aceste titluri sansele de a se mentine in perioada urmatoare in culoarul de pret 0,5950-0,6450 lei, pe care nu l-au parasit in ultimele 1-2 saptamani.

Nervozitate pe pietele din Asia-Pacific

Bursele mondiale au ramas ezitante ieri, la doua zile dupa unda de soc declansata de China. Pietele europene si-au revenit usor in sedintele de joi, Bursa din Londra castigand 0,63%, cea din Paris 0,17% iar cea din Frankfurt 0,055. Bursele din Asia au terminat ziua din nou in scadere. Bursa din Tokyo, a doua din lume, care a cazut miercuri cu 2,85, a mai pierdut inca 0,86 procente, iar cea din Shanghai, care miercuri pierduse 3,94 puncte, dupa ce a declansat furtuna planetara marti, cazand cu 9%, a revenit ieri in "zona rosie", terminand sedinta cu o pierdere grea, de 2,91%. In schimb, Sydney a crescut cu 0,38%, Wellington cu 0,29, iar pe Wall Street s-a inregistrat o reluare timida a suflului.

Iulian Panait
Iulian Panaithttp://iulian-panait
Iulian Panait - analist KTD Invest
Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă