11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăRevelion peste graniţe: Companiile aeriene româneşti se întrec în oferte

Revelion peste graniţe: Companiile aeriene româneşti se întrec în oferte

Am intrat pe ultima sută de metri înainte de Revelion şi dacă nu aţi apucat să vă planificaţi momentul trecerii dintre ani, ar trebui să vă grăbiţi. Celor care doresc să schimbe peisajul mioritic le recomandăm site-urile companiilor aeriene româneşti care şi-au făcut lecţiile cu rigurozitate şi au pregătit oferte pentru toate gusturile.

Pentru cei care îşi doresc să lase frigul cât mai în spate, TAROM recomandă ca destinaţie pentru noaptea dintre ani Dubaiul. Oraşul ultramodern care domină lumea aridă a deşertului este un cadou pe care oricine trebuie să şi-l ofere măcar o dată în viaţă. Oferta TAROM propune ca zi de plecare 27 decembrie, cazare şase nopţi la hotel cu mic dejun inclus, masă festivă în noaptea de 31 decembrie şi zbor spre Bucureşti. Cea de a doua ofertă pentru aceeaşi destinaţie este valabilă pentru intervalul 29.12.2011 – 6.01.2012.

Cina festivă nu este singura surpriză din acest pachet, sejurul include şi o croazieră pe canal cu cină, excursie în deşert (Safari) şi un tur al oraşului Dubai cu ghid, care va dura o jumătate de zi. Pentru cazare, propunerile sunt variate. Turiştii pot opta pentru unul dintre cele trei hoteluri de patru stele la care se pot caza: hotel Savoy Suites în centrul Dubaiului, hotel Avari Dubai, amplasat în centru aproape de Turnul cu Ceas şi Hotel Coral Deira, localizat în centrul districtului omonim.

Pachetele au preţuri cuprinse între 531 de dolari (cazare) + 505 euro (transport) până la 808 dolari (cazare) + 505 euro (avion), pentru persoană în cameră dublă.

Compania Tarom propune, de asemenea, ca destinaţie pentru sărbătorile de iarnă insula Tenerife. Această insulă exotică oferă un peisaj divers şi spectaculos: munte şi plajă, zapadă şi soare. Vremea în Tenerife se menţine caldă pe toată durata anului, iar cele mai mici temperaturi nu coboară sub 10 grade nici pe timp de iarnă. Dacă urcaţi la o altitudine mai mare, cum este vârful Muntelui Teide, veţi descoperi totuşi zăpadă.

Oferta de Revelion la Oceanul Atlantic include şase nopţi de cazare la un hotel de patru sau cinci stele, biletul de avion dus-întors Bucureşti-Tenerife, inclusiv taxele de aeroport, precum şi transportul de la aeroport la hotel şi asigurarea  medicală. Preţurile sunt destul de piperate şi variază între 1.220 şi 3.948 de euro, dar în funcţie de hotel, în preţ poate fi inclusă şi cina festivă de Revelion. Pe masă veţi găsi cu siguranţă struguri deoarece de Revelion, spaniolii mănâncă 12 boabe de struguri pentru a avea noroc anul viitor.

Dacă vă este teamă că vă veţi plictisi o săptămână pe insulă, nu trebuie să vă faceţi griji deoarece puteţi face mai multe excursii opţionale: turul insulei, o croazieră pe Oceanul Atlantic, o excursie în Parcul Naţional Las Canadas. Într-una din seri trebuie neapărat să participaţi la un spectacol de flamenco Carmen Mota. Excursiile opţionale nu sunt incluse în ofertă.

Citybreak cu Carpatair pentru toate buzunarele

O destinaţie despre care se vorbeşte mai puţin, şi nu este în topul preferinţelor româneşti este oraşul Cernăuţi, o enciclopedie a arhitecturii îmbătată într-o atmosferă boemă. Carpatair oferă pachete pentru această destinaţie, la preţuri începând de la 230 de euro (includ transportul dus-întors şi cazare 3 nopţi cu mic dejun inclus la Hotel Bukovyna).

A doua recomandare pentru acest final de an este oraşul ucrainean Lviv, intrat în patrimoniul Unesco în anul 1998 pentru că adăposteşte peste jumătate din siturile Patrimoniului Mondial din stat. Fie şi numai pentru Piaţa Centrală, o excursie în acest oraş, merită o şedere de cel puţin trei zile. Piaţa, veche din secolul al XVI-lea, este un muzeu sub cerul liber, populat cu statui, fântâni şi monumente istorice, iar aleile duc spre splendidul castel Zanok Vysoki de unde puteţi admira o panoramă spectaculoasă a oraşului.  Costurile unui pachet pornesc de la 235 de euro şi includ 3 nopţi la Dnister Hotel cu mic dejun inclus şi transport dus-întors cu avionul.

Un citybreak în oraşul verde al Europei pare a fi o destinaţie ideală pentru miezul iernii.  Stuttgart oferă turiştilor sute de biserici, catedrale, castele şi clădiri istorice. Dintre muzeele care figurează pe lista de „Obligatoriu” sunt Muzeul Tramvaiului sau Muzeul Mercedez-Benz. Pasionaţii de shopping vor găsi aici un adevărat festin de magazine exclusiviste, malluri şi magazine universale. Pachetele pentru Stuttgart pornesc de la 245 de euro şi includ 3 nopţi la Hotel Commundo Tagungshotel cu mic dejun inclus şi zborul dus-întors.

Compania aeriană oferă pachete la preţuri similare şi pentru destinaţii precum Ancona, Chişinău, Bari, Bologna, Florenţa, Düsseldorf, Milano, München, Roma, Veneţia sau Verona.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă