22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPrimarul Chirica este inculpat în dosarul concesiunilor de la Iași

Primarul Chirica este inculpat în dosarul concesiunilor de la Iași

Primarul Mihai Chirica este inculpat în dosarul concesiunilor nelegale din municipiul Iași.

Printre acuzații se numără cele de abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și fals intelectual.

Dosarul vizează concesionarea unui teren către un om de afaceri, teren pe care urma să se construiască o clădire de birouri. În locul acesteia, pe respectivul amplasament a fost ridicat un bloc de locuințe.

Primarul Mihai Chirica anunțase că ancheta în acest dosar a fost declanșată chiar în urma unei sesizări a Municipalității. Procurorii au ridicat documente de la sediul Primăriei, iar în noaptea de luni spre marți, primarul Chirica a fost audiat la DIICOT până la ora 4 dimineața.

În dosar este cercetat și un fost viceprimar al municipiului Iași, care era în funcție în anul 2016, când s-au petrecut faptele.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă