18.9 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPrevederile privind impozitarea bacşişului, ELIMINATE din OUG

Prevederile privind impozitarea bacşişului, ELIMINATE din OUG

Comisia de buget a Senatului a decis, marţi, la propunerea Ministerului Finanţelor, să elimine din Ordonanţa de urgenţă 8/2015 textele care prevedeau impozitarea bacşişului, informează Mediafax.

Senatorii din comisie au decis eliminarea prevederilor privind impozitarea bacşişului, în urma declaraţiilor ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici.

Citeşte şi: Statul, rugat să încaseze impozitul pe bacșiș. Guvernul s-a răzgândit

Senatorul PNL Marinică Dincă a spus că în comisie impozitarea bacşişului va fi eliminată din ordonanţă, dar durează „mai mult de 1 iunie” până când aceste modificări vor fi aprobate de Senat, de Camera Deputaţilor şi, apoi, promulgate de preşedinte.

„În momentul de faţă, noi scoatem impozitarea bacşişului, dar până când modificările vor intra în vigoare va dura mai mult de 1 iunie, data la care a anunţat ministrul de Finanţe că nu se mai aplică această impozitare. Cel mai devreme în această săptămână ordonanţa modificată va fi în plenul Senatului, apoi, va merge la Cameră va sta cel puţin şapte zile, apoi merge la preşedinte. Se trece de 1 iunie. Dacă vroia cu 1 iunie, ministrul dădea un act normativ prin care abroga impozitarea bacşişului. Să nu-i mai mintă pe cetăţeni că la 1 iunie va fi scos acest bacşiş, până se promulgă şi va fi publicat în Monitorul Oficial mai durează”, a spus senatorul PNL, Marinică Dincă.

Ordonanţa urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului.

Ministerul Finanţelor va elimina obligativitatea taxării bacşişului, a anunţat vineri ministrul de resort, Eugen Teodorovici. „Din păcate nu se poate reglementa în toate speţele sale”, a anunţat, vineri, Teodorovici, referindu-se la impozitarea bacşişului.

El a precizat că, deşi taxarea bacşişului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificilă.

Potrivit ministrului, modificarea ar putea fi operată de la 1 iunie, de către Parlament.

Legiferarea bacşişului, care trebuie evidenţiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 8/2015, modifică şi completează mai multe acte normative.

Prin bacşiş se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici, precum şi restul dat de vânzător clientului şi nepreluat de acesta în mod voluntar. Bacşişul nu poate fi asimilat unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii.

Cele mai citite

Studiu: Clienții băncilor românești sunt mai puțin loiali decât media europeană

Un studiu realizat de compania de consultanță în management Kearney arată că 73% dintre clienții băncilor europene și-au păstrat contul principal la aceeași instituție...

Doi bărbați au murit după ce mașina în care se aflau a intrat într-un copac

Doi bărbați au decedat în noaptea de duminică spre luni, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un copac. În urma impactului,...

Prețurile locuințelor noi din China înregistrează cea mai mare scădere din ultimii nouă ani

Prețurile locuințelor noi din China au înregistrat în august cel mai accentuat declin din ultimii peste nouă ani, potrivit datelor oficiale, întrucât măsurile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă