24.5 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPoziţia RMGC: Aşteptăm adoptarea cadrului legislativ, pentru ca dezvoltarea proiectului să înceapă...

Poziţia RMGC: Aşteptăm adoptarea cadrului legislativ, pentru ca dezvoltarea proiectului să înceapă în 2014

Compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) speră ca noul cadru legislativ să permite dezvoltarea industriei miniere din România şi atragerea de investitori. Comisia parlamentară specială a respins, luni, cu 17 voturi “pentru” şi două abţineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană.

RMGC îşi exprimă încrederea că beneficiile proiectului Roşia Montană, printre care mii de locuri de muncă, standarde de mediu ridicate, patrimoniu restaurat şi peste cinci miliarde de dolari în economia României, se vor concretiza cât mai curând.

Citeşte şi: Proiectul Roşia Montană, respins de comisia parlamentară. Vezi ce conţine raportul comisiei speciale

“Raportul Comisiei parlamentare a venit la capătul unor dezbateri transparente, în care opinia publică a avut ocazia să fie informată cu privire la proiectul Roşia Montană. Raportul comisiei este profesionist şi cuprinzător şi ne bucurăm că, după mulţi ani de aşteptare, s-a desfăşurat o analiză serioasă a acestui proiect minier, în toate aspectele sale. Apreciem concluzia Comisiei, care recomandă completarea cadrului legislativ actual din România cu măsuri care să stimuleze implementarea unor proiecte miniere de asemenea amploare”, arată marţi compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Citeşte şi: DOCUMENT Raportul Comisiei Roşia Montană. Parlamentarii laudă proiectul dar propun un cadru legislativ general

“Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) acţionează şi a acţionat întotdeauna cu bună credinţă şi deplină respectare a cadrului legal. RMGC îşi reafirmă respectul pentru toate instituţiile statului român şi pentru specialiştii români”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: ROŞIA MONTANĂ. Întâlnire Antonescu-Ponta după neînţelegerile din Parlament

Conducerea USL s-a reunit, luni dimineaţă, pentru a discuta, printre altele, votul final pe care Comisia pentru Roşia Montană trebuie să îl dea în ceea ce priveşte proiectul de lege al Guvernului. Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană va da, luni seară, votul final asupra proiectului de lege venit de la Guvern.

Proiectul RM a fost respins, luni seara, de către membri Comisiei Parlamentare.

Citeşte şi: Roşia Montană învrăjbeşte USL

Copreşedintele USL, Crin Antonescu, a declarat luni, după şedinţa consiliului uniunii, ca actualul proiect de lege privind explotarea de la Roşia Montană va fi respins. ”Există un raport de respingere pentru un raport guvernamental. Este intenţia comună, nu de a bloca exploatarea ci de a construi o legislaţie care să dea o bună dezvoltare zonei”, a declarat liderul liberal.

Proiectul de lege privind exploatarea aurului la Roşia Montană a fost iniţiat de Executiv în vara acestui an şi trimis Parlamentului spre aprobare. Premierul Ponta a făcut o declaraţie contradictorie cu privire la proiect, afirmând că, în calitate de prim-ministru îl susţine, însă ca deputat va vota împotrivă. La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că liberalii nu vor vota contra proiectului guvernamental. Anunţul liderului liberal a provocat o criză în USL, social-democraţii ameninţând, printre altele, cu retragerea sprijinului pentru candidatura prezidenţială a lui Antonescu.

Ştire în curs de actualizare.

Cele mai citite

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...
Ultima oră
Pe aceeași temă