13.2 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăOferte promotionale fara cumparatori

Oferte promotionale fara cumparatori

La primul targ imobiliar al anului, Domus Expo Imobiliare, dezvoltatorii au incercat sa-si atraga clientii cu discounturi.

Targurile imobiliare sunt o oportunitate pentru dezvoltatori pentru a afisa reduceri de preturi si promotii. La primul targ din acest an, Domus Expo, organizat la finalul saptamanii trecute la World Trade Plaza in Bucuresti, mai toti dezvoltatorii au venit pregatiti cu preturi promotionale si cu tehnici de marketing de genul "oferta valabila doar pe perioada targului" sau "primii cinci cumparatori beneficiaza de o oferta speciala".
si nu putea fi altfel, caci in aceasta perioada doar promotiile reusesc sa mai atraga atentia potentialilor cumparatori, sunt de parere expertii imobiliari.
Din pacate pentru dezvoltatori, numarul vizitatorilor a fost foarte mic comparativ cu alti ani. Potrivit organizatorilor, aproximativ 4.000 de persoane au trecut pragul targului in weekendul trecut.

Garsoniere de 32.000 euro
Pentru primul targ imobiliar din 2010, dezvoltatorii au pregatit oferte promotionale cu discounturi care variaza intre 10 – 40%. Preturile sunt considerabil mai mici fata de 2008, in unele cazuri chiar s-au injumatatit, apreciaza specialistii imobiliari. Tot ei spun ca fata de sfarsitul anului trecut se observa o reducere de aproximativ 5% a preturilor.
Cea mai ieftina oferta de la targ a fost o garsoniera din sectorul 5, cu o suprafata de 50 mp, in valoare de 32.000 euro, iar cea mai scumpa un penthouse de aproximativ 260 mp din zona Baneasa, al carui pret depaseste 350.000 euro TVA.

Bucatarie Cadou
Dezvoltatorul ansamblului Greenfield a pregatit trei oferte pe perioada targului, care au pornit de la amenajarea gratuita a gradinii, discounturi la taxa de scolarizare sau burse in valoare de 3500 euro la scoala privata Little London pentru copiii cumparatorilor din acest cartier rezidential. Cei de la Green City oferereau o bucatarie cadou primilor cinci clienti care contracteaza locuinte pe perioada targului.
Vizitatorii interesati sa cumpere un apartament cu doua camere in ansamblu rezidential Avangarde din Drumul Taberei au gasit o oferta speciala: la achitarea cu bani cash primeau o reducere de 10.000 euro pentru un apartament de 70 mp, pretul final ajungand la 50.000 euro.

Loc de parcare gratuit
Pentru a-si incanta clientii, proprietarii ansamblului Vitan Residence au venit la targ cu o promotie care includea gratuit si un loc de parcare pentru un apartament cu trei camere in valoare de 115.000 euro.
Dezvoltatorul ansamblului rezidential Magnolia din Corbeanca a anuntat la targ ca suporta TVA-ul de 19% pentru vilele cumparate pana la sfarsitul lunii martie. Cea mai ieftina locuinta din acest cartier costa 285.000 euro fara TVA si are o suprafata construita de 170 mp, iar terenul masoara 550 mp.

Comentarii

"Numarul redus de vizitatori fata de alti ani denota ca exista o stare de incertitudine printre clienti, care va mai dura probabil pana la jumatatea acestui an", spune analistul imobiliar Radu Zilisteanu.

"Imi caut o locuinta noua de cativa ani si am tot venit pe la targuri. Fata de alti ani sunt putini expozanti, mi se pare foarte slab. Preturile sunt mai mici, dar oferta nu e cine stie ce. Am vazut vile care costa acum cat un apartament cu trei camere acum doi ani", spune Bogdan Banu, unul dintre vizitatori.

Cele mai citite

Ciolacu laudă primarii și președinții de Consilii Județene pentru stabilitatea țării

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că stabilitatea este asigurată de primari și președinții de Consilii Județene, nu de premieri, care se schimbă frecvent. Șeful...

Infografic FES România: Evoluția încrederii românilor în Uniunea Europeană, în contextul alegerilor europarlamentare

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a publicat un infografic cu privire la încrederea românilor în Uniunea Europeană cu ocazia Zilei Europei, înainte de...

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă