10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăN-ai cu cine: candidat USR, pasionat de scene de sex cu câini

N-ai cu cine: candidat USR, pasionat de scene de sex cu câini

Fericit cu câinii în călduri și cu bătrânele păienjenite între picioare

Ion Stănciulescu, candidat USR la Primăria Novaci
Ion Stănciulescu, candidat USR la Primăria Novaci

 

Ion Stănciulescu este un antreprenor din orașul Novaci, care se ocupă cu comercializarea și închirierea de echipament sportiv. Pe contul lui de facebook, pe lângă pozele cu ski-uri de închiriat, și cu domnia sa înapoia unor farfurii cu mâncare, am găsit și clipuri și fotografii care vorbesc despre un fel aparte al lui de a fi ”fericit în România”, vorba lui Dan Barna.

Practic, Ion Stănciulescu e fericit când se uită la clipuri cu scene sexuale explicite cu câini. Atât de fericit încât, după ce le aprofundează, le postează pe contul lui de facebook, fără nicio restricție, în așa fel încât să se bucure și alții de ele și pentru ca, în cele din urmă, să fie și ei … fericiți.

În afară de scenele sexuale cu câini, pe Ion Stănciulescu îl mai fericesc și pozele cu bătrâne păienjenite între picioare, sau care își fac selfie-uri cu sculpturi ”dezbrăcate”.

Desigur că un tip atât de deosebit nu putea trece neremarcat. Prima dată l-a descoperit, și a crezut în el, fostul senator Dian Popescu, care l-a însărcinat să facă filială ALDE la Novaci. A eșuat, dar eșecul nu i-a adus și sfârșitul carierei politice. Căci, iată, tocmai a fost descoperit, dintre ski-urile lui de închiriat și pozele cu mâncare, cu câini și cu bătrâne, de un partid cu adevărat diferit, cu oameni cu totul și cu totul deosebiți: Uniunea Salvați România.

Fără nicio implicare civică anterioară și fără a avea vreo notorietate ca om politic sau ca om de administrație, Ion Stănciulescu a fost desemnat luni, 10 februarie a.c., candidat USR la funcția de primar al orașului Novaci.

 

Elogiat de președintele USR Gorj

Anunțul a fost făcut prin două texte elogioase, scrise de președintele USR Gorj, Radu Miruță, și postate pe facebook. Practic, ”Neluț” e gata să se apuce de treabă, și să-i facă și pe alții fericiți:

”(…) Printre putinii politicieni novaceni neatinsi de blaturile parca blestem vesnic din administratia locala a Novaciului, Nelut este hotarat sa puna capat aranjamentelor permanente si sa treaca la treaba. (…)”

Bineînțeles că potențialul primar de oraș a acceptat elogiile și le-a preluat pe contul lui de facebook, lângă una din sursele fericirii lui: scenele cu câini și pozele cu bătrâne.

 

Cum a ajuns ”Neluț” candidat la funcția de primar de oraș

Sigur, din afara partidului care se ocupă cu salvarea României, pare că USR-ul n-avea candidat la Novaci, pentru că n-are filială, altfel decât pe hârtie, și că șefii de la județ i-au făcut afiș de candidat lui ”Neluț”, în lipsă de altceva.

Dar o astfel de abordare e cel puțin răutăcioasă.

În realitate, familia președintelui USR Gorj, Radu Miruță, este originară chiar din orașul Novaci, de aceea, e limpede, pentru dânsul este o provocare să livreze electoratului un candidat serios, din partea USR, măcar aici, la el acasă.

S-ar putea înțelege din asta că șeful de la județ s-a imixtionat în complexul și laboriosul proces de selectare, verificare, validare și desemnare a candidatului care, prin statut, revine exclusiv filialei USR din Novaci. Nimic mai fals.

Adevărul e altul: membrii USR sunt legați de niște principii comune, care-i țin împreună. Am citat, aproximativ, chiar din Radu Miruță. Deci n-a fost nevoie să se bage el, peste filiala din Novaci, și să sugereze candidatul. Ei, toți, simt la fel și gândesc la fel, chiar dacă acesta e un pasaj dintr-un hit care-a fost, la un moment dat, imnul PSD.

În Gorj, acest tip de candidat e întâlnit frecvent și la alte partide non-PSD. Inși ca ”Neluț” par să fie desemnați candidați, împotriva PSD-ului, chiar de … PSD. Cu acceptul liderilor locali ai ”opoziției”, firește. Este motivul pentru care PSD-ul conduce de treizeci de ani Gorjul. Și totuși, această supremație e abia la început, căci partidele de ”opoziție” sunt conduse de inși sub 40 de ani, ca Radu Miruță. Adică de noul val din politică, care ne livrează nu doar candidați ca ”Neluț”, ci și ceea ce trebuie să gândim, când îi vedem: ”în sfârșit, am cu cine”.

E unul din sloganurile USR-ului, partidul care aduce oameni noi și serioși, și un aer proaspăt în politică: ”în sfârșit, am cu cine”.

 

Dan Barna și Clotilde Armand nu vorbesc cu ”România Liberă”

Totuși, neînțelegând cum niște oameni serioși, care se ocupă cu salvarea României, au reușit să-l desemneze candidat la postul de primar de oraș pe ”Neluț”, în urma unui proces complex și laborios derulat de oamenii serioși din filiala USR Novaci, le-am solicitat câte un punct de vedere, în scris, domnului președinte al USR, Dan Barna, și doamnei europarlamentar Clotilde Armand.

Dânsa și-a deschis un birou de europarlamentar la Târgu Jiu, într-o ”casă de cultură” în care plouă de foarte mulți ani. Pe geamul biroului scrie așa: ”aici poți vorbi cu Clotilde Armand”. Cel mult la telefon, căci dânsa a ajuns doar o dată, de când e europarlamentar. Dar și-a înființat birou, ca să poată angaja vreun ”neluț” ca expert parlamentar, și să poată plăti din bani europeni chiria la sediul USR Gorj, în care stă dânsa de vorbă cu gorjenii, imaginar.

Radu Miruță și Dan Barna

Știam că doar pesediștii vorbesc numai cu presa aservită, și că liderii USR sunt oameni de dialog, care admit că fără critică nu e posibil progresul. De aceea, eram sigur că măcar Dan Barna va avea o reacție. Măcar aceea, tipică, prin care se stigmatizează o întreagă filială USR, căreia i se atribuie o decizie colectivă cu care, de regulă, oamenii aceia n-au nicio legătură. Totul pentru salvarea noului tip de baron local, gen Radu Miruță, care e acoperit și reconfirmat de la centru, indiferent câte plângeri și câte dovezi se primesc din partea membrilor USR, din teritoriu.

Totuși, nici Dan Barna, nici Clotilde Armand n-au răspuns ”României Libere”, în ciuda asigurărilor primite inițial de la purtătoarea de cuvânt Alexandra Jeleș, care a ajuns în USR plecând chiar de la ”România Liberă”.

 

Se pregătește un ”Neluț” și pentru Primăria Târgu Jiu

Desemnarea lui ”Neluț” drept candidat USR la postul de primar al orașului Novaci nu este un accident. Cam în aceeași situație se află partidul și în restul orașelor din județ. Aici, USR-ul este o formă fără fond, dar cu sens: să nu încurce supremația PSD și să-l scoată pe Radu Miruță deputat.

Ca să ajungă deputat, trebuie să pară că în partid, în afară de el, mai sunt doar niște ”neluți”.

În peste 90% din emisiunile radio-tv, din partea USR apare doar Radu Miruță, care e întrebat aproape de fiecare dată dacă mai sunt și alte persoane, în USR, la Gorj, în afară de el. În replică, președintele explică așa: colegii mei se tem că-și pierd locurile de muncă, dacă apar, plus că realizatorii de emisiuni insistă să apar eu.

Dar nu e deloc așa. Exasperați că nici măcar filiala din Târgu Jiu a USR n-are activitate, și că președintele ei, Cornel Octavian Toma, nu numai că n-a apărut în vreo emisiune radio-tv, dar n-are nici măcar o postare politică pe facebook, mai mulți membri ai USR Târgu Jiu s-au plâns în repetate rânduri domnului Dan Barna, care n-a făcut decât să-și reconfirme baronul din zonă. Mai mult, nemulțumiții au fost excluși, în urma unei așa-zise ședințe online, în care s-ar fi votat electronic. Alții au demisionat.

 

USR Gorj, ”o afacere de familie, condusă doar prin abuzuri, intimidări și manipulări”

Teoretic, statutul USR permite contestarea unor astfel de măsuri. În plângerea înaintată conducerii centrale, cei excluși denunță ”pesedizarea” USR Gorj, și transformarea partidului într-o ”afacere de familie condusă doar prin abuzuri, intimidări și manipulări”

Extras dintr-o plângere înaintată președintelui USR, Dan Barna

Acum, gorjenii sătui de PSD și de PNL #AceeașiMizerie n-au decât să aștepte să vadă ce ”Neluț” candidează la Primăria Târgu Jiu.

În 2017, înainte să preia conducerea USR Gorj, Radu Miruță declara că ”în momentul în care voi vedea că în USR se vor întâmpla lucruri mizerabile, atunci voi părăsi partidul, dar și viața politică.”

Radu Miruță este fiul fostului Președinte al Tribunalului Gorj, Gheorghe Miruță.

Narcis DAJU

 

 

 
 
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă