16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăModernizarea baii: 2.100 lei

Modernizarea baii: 2.100 lei

Renovarea treptata a locuintei este o practica des intalnita din cauza bugetului insuficient pentru investitii de anvergura. Proprietarul unui apartament cu trei camere din Bucuresti a procedat in acest mod, incepand cu sala de baie.

Stefan Postelnicu din Bucuresti locuieste impreuna cu familia intr-un apartament pe care l-a cumparat in 1989. Cum blocul era nou si finisajele de asemenea, pe parcursul catorva ani n-a investit decat pentru zugravirea peretilor si achizitionarea unor piese de mobilier. Din cauza scurgerilor de apa si a umezelii, in timp, in sala de baie s-au facut mici imbunatatiri si s-a schimbat o parte dintre obiectele sanitare.

In 2008 insa, proprietarul a decis sa renoveze complet baia, atat din nevoia de schimbare, cat si pentru a o utila cu lucruri noi. Din diverse motive nu s-au finalizat lucrarile de modernizare atunci si au fost reluate in 2009. Proprietarul a afirmat ca si-a permis sa stopeze lucrarile deoarece aveau si baie de serviciu.

Initial, s-a gandit sa plateasca niste mesteri pentru a se ocupa de renovarea baii, dar apoi a hotarat sa se ocupe singur, avand unele experiente anterioare in acest sens. Procesul de renovare a inceput cu eliminarea placilor ceramice si scoaterea obiectelor sanitare. Apoi, peretii au fost indreptati si tencuiti si s-au montat placile de gresie. A urmat o pauza de doua luni, dupa care s-au montat placile de faianta si obiectele sanitare. Faianta a ridicat unele probleme deoarece nu era taiata drept si placarea s-a facut destul de greu.

Intrucat baia are o suprafata de 4,20 mp, Stefan s-a gandit ca ar fi mai bine sa opteze pentru o cada pe colt pentru a mai salva putin spatiu. Acest lucru a presupus si mutarea instalatiei. Familia a tinut mult ca de aceasta data sa fie inlocuit totul cu lucruri noi, astfel ca s-a renuntat la calorifer, la tocurile din lemn ale ferestrei, la vechiul corp de iluminat si la rafturi. Pentru depozitare, s-a considerat ca un cuier si un raft metalic sunt suficiente.

O parte dintre achizitii le-a facut in mici magazine de materiale de constructii din cartier. Pentru ca au fost cumparate la preturi mici, Stefan se temea ca bateriile vor functiona prost, dar e multumit.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Zeci de comune și orășele l-au îmbogățit cu afaceri mici și multe

Compania Ideas Funding Pack SRL a reușit să se afirme pe piață prin intermediul consultanței oferite comunităților mici. Cu un flux constant de...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă