12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinistrul Liviu Pop recunoaște două erori: impozitarea bacșișului și taxa pe...

Ministrul Liviu Pop recunoaște două erori: impozitarea bacșișului și taxa pe stâlp

 

La ședința extraordinară a Comisiei pentru Dialog Social care a avut loc  la Prefectura Galați, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a admis că au fost comise  unele erori în privința unor măsuri fiscale și financiare adoptate de Guvernul Ponta, două dintre acestea fiind impozitarea bacșișului și taxa pe stâlp.

„Ştim că am greşit. A fost la un moment dat o mică problemă cu APIA pe care am reparat-o foarte repede, am greşit cu bacşişul şi l-am retras, am greşit cu taxa pe stâlp şi am retras-o. Am recunoscut când am greşit. Era bine dacă recunoşteau şi alţii atunci când au majorat TVA, au tăiat salariile. Să îşi dea seama că au greşit şi să repare foarte repede şi eu cred că recunoaşterea greşelii nu este un lucru grav. Nu deţine nimeni adevărul absolut şi trebuie împreună să evităm orice derapaj, chiar dacă uneori e greu să recunoşti că ai greşit, mai ales în lupta cu evaziunea fiscală care din punctul meu de vedere e de cel puţin o mie de ori mai mare decât corupţia din România“, a mai declarat Liviu Pop.

Acesta a mai spus că speră ca până în luna octombrie să fie finalizată legea salarizării unitare pentru bugetari, adoptarea acesteia urmând să fie realizată prin dezbatere parlamentară, nu prin ordonanță de urgență sau prin angajarea răspunderii de către Guvern.

„Sperăm ca până în luna octombrie să finalizăm legea salarizării unitare în aşa fel încât aceasta să fie corelată cu salariul mediu sau salariul minim din sistemul economic, să avem o lege a salarizării unitare aplicabilă şi vreau să vă asigur şi pe cei din partea sindicală şi pe cei din partea patronală că nu va fi o lege a salarizării unitare angajată prin răspundere sau ordonanţă de urgenţă“, a spus ministrul pentru Dialog Social.

Liviu Pop a mai precizat că au avut loc la nivel central două întâlniri de lucru privind legea salarizării unitare, cu reprezentanţi ai sindicatelor, structurilor asociative, ai primarilor de municipii şi președinților consiliilor judeţene, alături de ministerele de resort, o a treia întâlnire urmând să aibă loc după finalizarea Codului Fiscal. 

Cele mai citite

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă