17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinistrul Economiei: Personal, sunt de părere că nu ar trebui majorat tariful...

Ministrul Economiei: Personal, sunt de părere că nu ar trebui majorat tariful la gazele naturale

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri seară, la Sibiu, că, în opinia sa, nu ar trebui majorat tariful gazelor naturale în această iarnă, “cel puţin la consumatorii casnici”, afirmând că Transgaz şi Romgaz au asigurate stocuri pentru perioada rece, potrivit mediafax.

Ariton a declarat că, personal, nu susţine ideea majorării tarifului la gazele naturale în această iarnă.

“Ştiţi cu toţii că aceasta nu este o problemă gestionată de ministerul pe care îl conduc, dar eu, personal, sunt de părere că nu ar trebui majorat tariful la gazele naturale, cel puţin la consumatorii casnici”, a spus Ariton.

Întrebat dacă această măsură pe care o susţine este valabilă până la 1 ianuarie 2011 sau pe toată durata iernii, Ariton a declarat: “Până în primăvară”.

În plus, ministrul Economiei a anunţat că, împreună cu reprezentanţii Romgaz şi Transgaz, a făcut o verificare a stocurilor de gaze naturale de care dispune în acest moment România.

“Stocurile sunt asigurate pentru toată perioada de iarnă, chiar şi pentru condiţii de avarie şi chiar dacă temperaturile vor scădea foarte mult”, a declarat Ariton.

El s-a aflat, vineri seară, împreună cu ministrul Elena Udrea, la Sibiu, unde au fost semnate două contracte de finanţare nerambursabilă pentru reabilitarea unor biserici din Transilvania.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Abdallah, suspendat șase etape pentru intrarea horror asupra lui Benzar

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a suspendat șase etape pe atacantul Hakim Djamel Abdallah, de la Dinamo Bucureşti, pentru cartonaşul roşu...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă