20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăLicitaţii publice de 650.000 de euro, pentru terenuri şi construcţii în Mamaia

Licitaţii publice de 650.000 de euro, pentru terenuri şi construcţii în Mamaia

Activele imobiliare ale societăţii Litoral SA situate în staţiunea Mamaia sunt scoase la licitaţie publică. Potrivit agenţilor imobiliari din zonă, preţurile sunt mari faţă de nivelul actual al pieţei.

Prima licitaţie publică are ca obiect sediul administrativ al Hotelului Bucureşti B, structurat pe două etaje, cu amprenta la sol de 522 mp, care porneşte de la 481.147 euro.

Sediul administrativ este foarte bine poziţionat, fiind situat între hotelul Mamaia şi hotelul Yaki, foarte aproape de faleză. În plus, hotelul este amplasat pe o suprafaţă de teren de 692 mp“, explică un reprezentant al biroului de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

A doua licitaţie are ca obiect magazia de propagandă a societăţii Litoral SA, ce se află situată între restaurantul Vatra şi Vila Mamaia. Construcţia nu este foarte generoasă, având o suprafaţă de numai 122 mp, dar cu un teren de 712 mp, va avea ca preţ de pornire de 163.651 euro.

Termenul limită până la care se pot depune ofertele este 17.05.2011, dată până la care cei interesaţi vor trebui să depună o garanţie în valoare de 20% din preţul de pornire al activului.

Preţul maxim suportat de piaţa din Mamaia este de 500 euro/mp

Cu toate acestea, preţurile destul de ridicate ale celor doua imobile par să nu îi atragă pe investitori.

Nu suntem la prima licitaţie – acestea se află pe lista de vânzare încă de anul trecut“, spune reprezentantul biroului de presă MDRT.

Potrivit agenţiilor imobiliare, preţul unui metru pătrat de construcţie în staţiunea Mamaia, având o astfel de destinaţie nu poate depăşi 500 euro.

Ţinând cont de cerinţele pieţei, preţul de pornire al licitaţiei este cam mare. În prezent, în Mamaia construcţiile cu destinaţie hotelieră se pot cumpăra cu doar 500 euro/mp. Nu trebuie să uităm că investitorul mai adaugă un plus de 200-300 euro/mp pentru sporirea gradului de confort şi, de aceea, se doreşte să se amortizeze investiţia în cel mai scurt timp“, declară Viorel Stroe, de la Domus Grup Constanţa.

Cele mai citite

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă