12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăIsărescu: Băncile vor fi tot mai interesate în atragerea fondurilor europene

Isărescu: Băncile vor fi tot mai interesate în atragerea fondurilor europene

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat marţi că băncile vor fi tot mai interesate în atragerea fondurilor europene, dar în momentul de faţă acestea nu au o reţea specializată, pentru că până acum s-au dezvoltat pe modelul de consum, potrivit NewsIn.

“Poate nu sunt băncile interesate. Eu spun că vor fi interesate, şi nu vorbesc pe bază de speranţe. Au lichiditate, nu au într-adevăr reţea. Nu mai este un secret, băncile nu au reţea. S-au dezvoltat pe modelul de consum, toată reţeaua teritorială este îmbibată cu vânzători de credite. Să ştiţi că băncile, vreţi nu vreţi, sunt instituţii care nu pot trăi fără credit şi fără profit. Deci, pe măsură ce vor constata că populaţia care s-a putut în România îndatora…că aici creşterea va fi, dar nu extraordinară, nu vor avea încotro, îşi vor căuta alte nişe, alte direcţii de a acorda credit, este chestie de timp”, a spus Isărescu.

Potrivit acestuia, sunt mulţi angajaţi în sucursalele teritoriale ale băncilor care nu ştiu să citească un bilanţ bancar.

“Care este rigiditatea lor? Rigiditatea lor este legată de faptul că în teritoriu, dacă le iei şi le zgâlţăi bine, nu ştiu câţi dintr-o sucursală ştiu să citească un bilanţ bancar. Aia e problema. Iar la Institutul Bancar Român nu vin să pună mâna pe carte că e greu, dar vor veni. Mai devreme sau mai târziu vor veni. Cu cât mai repede, cu atât câştigă. Nu toţi au învăţat să se ducă în teritoriu, să facă acolo concurenţă”, a mai spus Isărescu.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă