13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăInterviul nepregatit, salvat de sinceritate

Interviul nepregatit, salvat de sinceritate

Marian Rujoiu, manager, Extreme Training

» Sunt proaspat absolvent de stiinte economice, iar din vara imi caut un loc de munca. Mi s-a intamplat sa fiu sunat si chemat la un interviu scurt pentru un job care chiar ma tenta. Nu am avut timp sa ma documentez, de aceea am apelat la elementele pe care le cunosteam din facultate. Nu am mai fost sunat de cei de la firma respectiva. Ce as putea face intr-o situatie similara? Exista o lista dupa care sa te pregatesti pentru orice interviu?
Nu exista o lista-standard cu lucruri "de facut". Luand-o pe pasi, in primul rand trebuie sa va stabiliti clar prioritatile:
– tipul de job pe care vreti sa il aveti;
– ce implica la nivel de cunostinte teoretice acest job;
– ce implica la nivel de cunostinte practice acest job.
Dupa ce ati stabilit aceste lucruri, folositi-le pe post de reper. Concret, aplicati doar la joburile pe care vi le doriti cu adevarat si pentru care aveti si o pregatire clara. Incercati sa mergeti spre profesionalism intr-un singur domeniu si faceti tot ce puteti pentru a deveni foarte bun. Cand aplicati la joburile care necesita cunostinte teoretice si practice in domeniul in care v-ati pregatit, atunci nu veti trece neobservat.
De asemenea, la un interviu pentru angajare trebuie sa ii demonstrati angajatorului ca intr-adevar va doriti sa obtineti jobul respectiv. Faptul ca detineti informatii despre firma si activitatile sale va vor oferi intotdeauna un plus. In momentul in care va aflati in fata angajatorului conteaza fiecare detaliu, de la vestimentatie la tinuta si la modul in care vorbiti, ce subiecte abordati, chiar si elementele de limbaj nonverbal.
In situatia in care sunteti chemat la un interviu si nu aveti timp de pregatire, cea mai eficienta varianta este sa fiti sincer cu angajatorul. Sa ii explicati ca va doriti intr-adevar jobul pe care il ofera si sa ii aduceti argumente care sa ii convinga ca aportul dumneavoastra va adauga un plus de valoare companiei.

Asteptam intrebarile dumneavoastra la e-mail angajari@romanialibera.ro sau pe adresa redactiei, strada Nerva Traian 3, bl. M 101, et. 4, sector 3, Bucuresti.

Cele mai citite

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...
Ultima oră
Pe aceeași temă