28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăInsula lui John Lennon, scoasă la vânzare la preţ de vilă

Insula lui John Lennon, scoasă la vânzare la preţ de vilă

Insula Dorinish, paradisul de pe coasta de vest a Irlandei în care ar fi trebuit să îmbătrânească celebrul John Lennon şi soţia sa, este scoasă la vânzare la un preţ de aproximativ 384,000 dolari, la 45 de ani după ce starul rock a cumpărat-o. Această decizie este o consecinţă a colapsului de pe piaţa imobiliară irlandeză, în urma caruia multe insule au fost scoase la vânzare, informează Ziarul Financiar.

Cu puţin timp înainte de a fi impuşcat, Lennon plănuia să-şi construiască o casă pe acest teren. Însă insula, mare cât 12 terenuri de fotbal, nu este astăzi decât un loc de păşunat pentru oi. 

Preţul plătit de Lennon în 1967 pentru achiziţia insulei a fost de aproximativ 2.700 euro. În 1984 Yoko Ono a vândut proprietatea fermierilor locali.

Fermierii au hotărât să scoată proprietatea la vânzare, fiind tot mai dificil pentru ei, odată cu înaintarea în vârstă, să întreţină animalele.

Asocierea insulei cu celebra trupă The Beatles nu facilitează vânzarea. Dorinish, cunoscută şi sub numele de “Insula Beatles”, se află pe piaţă de la jumătatea lui iulie. Cu toate acestea, niciun investitor nu s-a arătat interesat.

Insulele irlandeze sunt grav afectate de criza imobilară

Insula Inishturk Beg este astăzi la vânzare cu un preţ de 2,85 milioane de euro, preţ care include şi o vilă de lux, cu piscină, sală de forţă şi vedere la ocean.

Fostul proprietar al insulei, Nadim Sadek a cumpărat insula în 2003 cu 1,1 milioane de euro şi a investit în dezvoltarea acesteia 12 milioane de euro.

În 2008, cu puţin înainte de colapsul pieţei imobiliare din Irlanda, o ofertă primită de Sadek se ridica la 80 milioane de euro.

Cele mai citite

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă