14.9 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoStadionul din Târgoviște ar putea fi deschis pe jumătate

Stadionul din Târgoviște ar putea fi deschis pe jumătate

După aproximativ trei ani de așteptare, fanii fotbalului din Târgoviște ar putea avea din nou acces pe principala arenă sportivă a municipiului reședință a județului Dâmbovița.

Administrația publică locală spune că în acest an ar putea fi deschis Stadionul “Eugen Popescu”, după lucrările de consolidare și modernizare.

“Stadionul, cu siguranță, va fi deschis anul acesta. Va fi deschis până la playoff/playout, dacă nu intervine nimic deosebit”, a declarat, pentru cotidianul național “România liberă”, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Imaginile surprinse, la sfârșitul anului trecut, de reporterii “România liberă” arată însă că arena din centrul Târgoviștei este încă departe de o formă finală, în special tribuna a doua.

Arenă deschisă pe jumătate

Tribuna a doua a fost demolată în totalitate, împreună cu o parte a peluzei Stadionului “Eugen Popescu”.

În locul acestora ar trebui ridicată, conform proiectului prezentat de municipalitatea târgovișteană, o nouă tribună.

Imaginile obținute de reporterii noștri arată însă că tribuna I, ce nu a fost demolată, fiind supusă lucrărilor de consolidare, este mult mai aproape de forma finală.

Din informațiile “România liberă”, administrația publică locală ar lua în calcul chiar să deschidă doar tribuna I a stadionului, până când va fi gata întreg proiectul.

Foto: Laurențiu Mușoiu

Deși este departe de forma finală, Stadionul “Eugen Popescu” a avut montate, deja de luni bune, instalația de nocturnă și gazonul nou.

Un proiect intrat la apă

Deși inițial s-a vorbit de un stadion modernizat, cu o capacitate de 15 – 20 de mii de locuri, arena “Eugen Popescu” va avea doar 8 – 9 mii de locuri.

Fiind amplasat în centrul orașului, stadionul a atras de multe ori interesul “rechinilor imobiliari” care aveau alte planuri cu terenul.

Din acest motiv au existat multe speculații, în decursul anilor, care indicau că arena va fi demolată, iar terenul va avea o altă destinație.

Stadionul “Eugen Popescu” este modernizat cu banii Primăriei Municipiului Târgoviște.

În ultimii ani se discuta chiar de un al doilea stadion pentru Târgoviște, proiect al Consiliului Județean Dâmbovița.

După ce s-a identificat un teren pentru noul stadion, proiectul a fost abandonat de Compania Națională de Investiții, invocată fiind lipsa fondurilor.

De la promovarea în Liga I la fotbal, în urmă cu trei sezoane, formația fanion a județului Dâmbovița, AFC Chindia Târgoviște a disputat partidele de pe teren propriu în alte localități, precum Ploiești, Buzău și Giurgiu.

În Liga a II-a, tribuna a doua a Stadionului “Eugen Popescu” – demolată, în prezent – a fost închisă, fiind considerată un pericol pentru spectatori, din cauza stării avansate de degradare.

Chiar și în aceste condiții, Chindia Târgoviște a fost, în ultimele sezoane, unul dintre cluburile cu cei mai mulți spectatori prezenți la partidele ce figurau pe teren propriu, atât în Liga a II-a, cât și pe prima scenă a fotbalului românesc.

Formația din Târgoviște mai are șanse slabe să prindă un loc în playoff în acest sezon, dar încă nu are nici mari emoții legate de retrogradare.

Foto: Laurențiu Mușoiu

Acum, în vecinătatea Stadionului “Eugen Popescu” se poate observa un alt șantier, la Complexul Muzeal “Curtea Domnească”.

Turnul Chindiei, simbol al municipiului Târgoviște, este acoperit de schele, fiind în proces de reabilitare.

Primarul Daniel Cristian Stan nu a putut oferi informații legate de termenul la care va fi redeschis Turnul Chindiei, acest obiectiv reprezentând un proiect al Consiliului Județean Dâmbovița.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă