22.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoSectorul lui Ciucu, cele mai multe zone unde oamenii pot fi atacați...

Sectorul lui Ciucu, cele mai multe zone unde oamenii pot fi atacați de câini. ASPA a ignorat sesizările multor cetățeni. FOTO

Sectorul administrat de primarul Ciprian Ciucu are cele mai multe zone în care cetățenii pot fi atacați oricând de câini fără stăpân, dar și periferiile celorlalte sectoare rămân un real pericol.

Mai sunt doar câteva zile și se va împlini o săptămână de la tragedia înregistrată în zona Lacului Morii din Capitală, unde o tânără și-a pierdut viața, după ce a fost mușcată de câini fără stăpân.

Reporterii cotidianului național “România liberă” au verificat situația din sectoarele Bucureștiului, după această tragedie care, în mod firesc, ar fi trebuit să alarmeze autoritățile.

Nu se văd semne că primăriile bucureștene ar fi foarte preocupate de subiect.

Haite de maidanezi stăpânesc în continuare terenuri de pe fostele platforme industriale din sectorul 3.

Numeroși câini fără stăpân pot fi întâlniți în zona fostelor pepiniere ale ADP Sector 3.

Asemenea, maidanezii nu sunt deranjați de niciun hingher nici pe terenurile de la ieșirile din sectoarele 1, 2, 4 și 5.

În sectorul lui Ciucu se arată colții

Chiar în zona tragediei înregistrate săptămâna precedentă, mai mulți cetățeni ce locuiesc în apropiere le-au mărturisit reporterilor noștri că mai există mulți câini fără stăpân pe care angajații ASPA nu au reușit sau nici măcar nu au încercat să-i captureze.

Eveniment organizat cu ocazia alegerilor organizatiei PNL Sector 3, in Bucuresti, 9 decembrie 2022. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Perimetrul Lacului Morii reprezintă un potențial pericol chiar mai mare, având în vedere că primarul Ciucu pregătește dezvoltarea unei zone de agrement aici.

Mai grav este că, în comparație cu celelalte sectoare, în 6, zonele unde umblă nestingheriți maidanezi se află în apropierea multor blocuri de locuințe/

Câinii dau ture în jurul Stadionului Steaua

În vecinătatea Stadionului Steaua din carteirul bucureștean Ghencea sunt terenuri aparent abandonate, cu vegetație înaltă, unde trăiesc mulți câini fără stăpân.

Câini în zona Stadionului Steaua – Foto: Laurențiu Mușoiu

Locuitorii unui mare complex rezidențial situat vizavi de arena sportivă modernă le-au mărturisit reporterilor RL că, de multe ori, pot fi observate haite de maidanezi alergând în jurul stadionului.

Cetățenii mai spun că, de multe ori, au decis să se deplaseze cu automobilele personale, până la magazinul de materiale de construcții din zonă, aflat la doar câteva sute de metri distanță, doar pentru a evita un atac al maidanezilor.

Tot în sectorul 6 se află și cel mai mare cartier ANL din România, Cartierul Brâncuși.

Pe grupurile lor de pe platformele de socializare, locatarii din cartier vorbesc despre numeroasele sesizări pe care le-au adresat Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), instituție subordonată Primăriei Municipiului București (PMB) și care au rămas fără răspuns.

Cetățenii au și filmat maidanezi care umblă nestingheriție pe străzi.

Cetățenii vorbeau deja de mult timp despre o haită de câini agresivi care umblă prin cartier.

Locatarii l-au etichetat și pe Ciprian Ciucu în postările lor, astfel încât edilul să observe problema.

Primarul Municipiului Bucuresti, Nicusor Dan, sustine o conferinta de presa pe santierul de termoficare aferent Obiectivului 6-Magistrala Progresu-Ferentari, in Bucuresti, 17 ianuarie 2023. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

“Astăzi, la un moment dat, un om țipa și mai mulți câini lătrau nervoși. Am ieșit pe geam și era această haită care ataca un om care își plimba câinele. Mai târziu am reușit să îi filmez. La sesizarea de acum o lună la ASPA mi-au răspuns că au venit și nu i-au găsit. Azi am vrut să le trimit filmarea și nu le merge site-ul”, scria un locatar din Cartierul Brâncuși pe un grup de Facebook, chiar săptămâna trecută, când a avut loc și tragedia din zona Lacului Morii.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Secretarul de stat al SUA, către poporul rus: „Nu putem alege viitorul pentru voi”

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a adresat un mesaj poporului Rusiei, în care îi invită pe cetățenii ruși să decidă singuri ce...

Președintele Erdogan și-a numit noul guvern. Șeful spionajului a devenit ministru de Externe

În noul guvern al Turciei, stabilit de președintele Erdogan, cea mai interesantă schimbare se referă la șeful spionajului, Hakan Fidan. Fidan va fi, de acum...

România, printre statele UE care plătesc cel mai prost profesorii. Sub 10.000 de euro pe an

Salariile de bază anuale pentru debutanți pornesc ( aprox.) de la 4 000 EUR și ajung la 92 000 EUR, în funcție de țară....
Ultima oră
Pe aceeași temă