-0.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeInvestigații România LiberăIncognitoArmata Română se antrenează pentru a doborî drone cu rachete Patriot. La...

Armata Română se antrenează pentru a doborî drone cu rachete Patriot. La exercițiu va asista și premierul Ciolacu

Ministerul Apărării Naționale (MApN) va prezenta, în poligonul militar de la Capu Midia, un exercițiu cu trageri reale asupra dronelor.

La data de 15 noiembrie 2023, în cadrul exercițiului este organizată “Ziua Distinșilor Vizitatori”, unul dintre invitați fiind premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului a confirmat că va fi prezent la acest eveniment.

“Programul cuprinde desfășurarea unui exercițiu de combatere a amenințărilor aeriene, prin identificarea, urmărirea și neutralizarea de către sistemul de rachete sol-aer PATRIOT a țintelor aeriene, simulate de tipuri diferite de drone, cu rachete de tip PAC-2 ATM”, au anunțat Guvernul României și MApN.

Poligonul de la Capu Midia (județul Constanța) aparține Forțelor Aeriene Române și este destinat tragerilor sol – aer.

Armata Română a cumpărat din SUA un număr de șapte sisteme Patriot. Ele au început să sosească în România în anul 2020. Din totalul de șapte baterii cumpărate de România, patru au fost repartizate la Forțele Aeriene iar trei la Forțele Terestre. Toate cele patru sisteme destinate Forțelor Aeriene au ajuns în România și au fost repartizate la Regimentul 74 PATRIOT. Până în anul 2026 ar urma să sosească și celelalte trei sisteme, destinate Forțelor Terestre Române.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...
Ultima oră
Pe aceeași temă